fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Belevenisweg voor kinderen

Schmidolins vuurdoop op de Schmittenhöhe

Op onze laatste dag, voordat we na 21 dagen weer alles moesten inpakken, wilden we toch nog graag wat wandelen. De kinderen wilden eigenlijk niet mee, die wilden liever thuis blijven spelen. Aangezien ze 10, 8 en 7 jaar zijn, hebben ze niet zo heel veel te willen. Onze gastvrouw zei, als je nog wat moois wil zien, ga dan nog naar de Schmittenhöhe. We moesten de CityXpress in Zell am See nemen om naar Schmidolins drakenvuur te gaan. Zo gezegd zo gedaan.

Een echte belevenisweg voor kinderen

De Schmittenhöhe en de CityXpress worden goed aangegeven. In de buurt van het dalstation kun je goed parkeren. Kaartjes om naar boven te kunnen koop je beneden in de sportzaak. De kinderen krijgen alle drie een boekje aan een keykoord, daar moeten ze antwoorden in opgeven. Nu hopen dat het boven is wat we de kinderen hadden beloofd; een wandeling speciaal voor kinderen.

We zijn boven: te beginnen met de kabelbaan

Boven zien we nog niets van wat komen gaat, behalve een prachtig uitzicht en toch 3 blije gezichtjes. We starten de wandeling door een heel stijle berg op te wandelen. Als we boven zijn, beginnen de kinderen al te rennen, een KABELBAAAAAAN! En zo volgen keer op keer de leukste uitdagingen voor de kinderen. Schommels waar je overheen moet lopen, een doolhof, een uitkijktoren, een klimwand en nog zoveel meer.

Bij alle stops hoort een vraag, deze staan aangegeven en staan ook in het boekje van de kinderen. Alle vragen hebben te maken met Schmidolin de vuurdraak. Bij elke stoppunt moeten kinderen zoeken naar een gekleurde steen, dat is dan meteen het antwoord op de daarbij horende vraag. Met een knipper kunnen ze een gaatje in de kaart knippen met het goede antwoord. De gehele wandeling ligt helemaal in de bossen, met prachtige uitzichten over Zell am See.

Schmidolins drakenburcht

Als we een derde van de route hebben gehad komen we boven op de berg uit. Hier gaan we even lekker lunchen. Een mooie grote speeltuin, gemaakt van hout en met veel tekens van vuur, en een hele grote Schmidolin maakt de wandeling nog weer mooier dan hij al was. De kinderen klimmen en glijden erop los, en ondertussen nuttigen ze, al hangend in een schommel een broodje.

Een brug, een grot en een babydraak!

Als we hebben gegeten lopen we verder. We gaan over een brug met allemaal geluidjes, aan de kids de taak om te zorgen dat er geen gebrul uit de brug komt. Na de spannende brug komen we uit bij een grot. Een prachtige grot, met daarin; een babydraak. Super spannend, maar ook echt weer heel mooi.

Terug naar het dal: wat een uitzicht

Daarna is het bergafwaarts terug naar het begin. Tussendoor nog wat kleine stops met een vraag. Als we weer bij het begin zijn krijgen de kinderen een diploma en zijn ze echt heel blij dat we toch nog zijn gegaan. Terug naar het dalstation moeten we natuurlijk met de lift, met ook hier weer een prachtig uitzicht, dit keer op het meer van Zell am see. Als we in de lift zitten vertellen de kinderen erop los; dit willen we volgend jaar weer doen, en, ik heb een echt diploma zijn de 2 van de vele leuke reacties van ze. Als je op zoek bent naar activiteiten voor kinderen in Zell am See dan is ‘Schmidolins Feuertaufe’ een echte aanrader!


Femke Laurijsen was eind augustus in Oostenrijk onderweg en deelde #hetoostenrijkgevoel met ons. Bedankt Femke voor je mooie verhaal en de foto’s. Heb jij ook nog mooie beelden & verhalen van de vakantie in Oostenrijk? Deel ze met ons via #hetoostenrijkgevoel op Instagram of stuur ons gewoon even een berichtje! ?


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.