fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Winter is magic!

Afl. 1 – Skiën op de Schmittenhöhe

Dat de winter in Oostenrijk fantastisch is dat weten wij als Oostenrijkliefhebbers natuurlijk wel, maar zó mooi als afgelopen week op de Schmittenhöhe in Zell am See zien we het niet vaak. Strakblauwe hemel, verse sneeuw, rustige pistes en dan ook nog dat uitzicht op de bevroren Zellersee!

Skigebied Schmittenhöhe in Zell am See

Vanuit de dorpen Bruck & Fusch in de vakantieregio Grossglockner-Zellersee ben je met de auto of met de skibus zo bij een van de gondelbanen van het skigebied de Schmittenhöhe in Zell am See. Jakob van de Skischule Bruck neemt ons mee het skigebied in en laat ons alle mooie plekken zien.

Fantastisch uitzicht vanaf de Schmittenhöhe

Als een van de eersten van de dag namen wij de Trassexpress omhoog die je bijna naar de top van het skigebied brengt. Na een paar heerlijke afdalingen op de brede pistes bij de Breiteckbahn skiën we door naar de Kapellenbahn die ons naar het hoogste punt van het skigebied brengt: de Schmittenhöhe op 2000 meter hoogte. Vanaf hier is het uitzicht op een dag als vandaag werkelijk fantastisch. Je ziet de gletsjer van Kaprun, de dorpen Zell am See en Bruck, het bevroren meer van Zell am See en Jakob wijst ons zelfs de top aan van Oostenrijks hoogste berg: de Grossglockner!

Lunchen bij de Sonnenalm

Later op de ochtend neemt Jakob ons mee richting de Sonnenalm. Aan deze kant van het skigebied vind je mooie brede rode pistes. Hier vind je ook de ‘Funslope’, een lang parcours met hindernissen en schanzen. Fun gegarandeerd! Rond het middaguur zoeken we een plekje uit op het terras van de Schmiedhofalm: een modern en kleinschalig restaurant op de zuidhellingen van het skigebied. Zon gegarandeerd dus op mooie dagen.

Nieuw: de Zell am See Xpress

Op de terugweg richting de top van het skigebied komen we nog langs de nieuwste aanwinst in het gebied, de Zell am See Xpress. Deze gloednieuwe gondelbaan gaat er voor zorgen dat je over twee jaar – wanneer ook het tweede gedeelte van de gondel is gebouwd – zo in het skigebied van Saalbach-Hinterglemm bent. Andersom kan je vanuit Viehofen over twee jaar snel en makkelijk op de Schmittenhöhe komen. Al met al een echte aanwinst voor het gebied.

Enorme zwarte piste

We sluiten de dag af met de Trassabfahrt, een enorm lange zwarte piste die bij het dalstation van de Trassexpress uitkomt. Na het skiën rijden we nog even snel richting het meer van Zell am See dat voor het eerst in jaren weer eens helemaal is bevroren. Prachtig om in het midden van dit grote meer op het ijs te staan en langzaam de zon achter de bergen te zien zakken. Perfecte afsluiting van de dag, tijd voor een drankje na een mooie skidag op de Schmittenhöhe in Zell am See!


 

Meer informatie:
Tourist Info Grossglockner-Zellersee
info@grossglockner-zellersee.info
www.grossglockner-zellersee.info
Raiffeisenstrasse 2
5671 Bruck-Fusch
+43 6545 7295


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.