fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Winter is magic!

Afl. 2 – Rodelen op de Kohlschnait

Zo, we zijn weer een ervaring rijker. In de vakantieregio Grossglockner – Zellersee, gelegen naast de dorpen Kaprun en Zell am See, heeft het dorp Bruck an der Glocknerstrasse een fantastische rodelbaan te bieden. En die hebben wij natuurlijk getest, en hoe! Wij gingen rodelen in Bruck samen met de familie Kwak uit Naarden.

Met de rodeltaxi omhoog

De belevenis van het rodelen in Bruck begint al bij het omhoog gaan, want je kan je laten ophalen door de ‘Rodeltaxi’. Geen alledaagse taxi in ieder geval, want je wordt door een tractor met aanhanger opgehaald. De sleetjes worden voor aan de tractor gehangen en zo rijdt je in ongeveer 10 minuten naar de Kohlschnait. Je wordt lekker heen en weer geschud terwijl je door een heerlijk berglandschap rijdt.

Opwarmen in het restaurant

Aangekomen bij de Kohlschnait kan je lekker opwarmen in het restaurant, maar wij kozen er voor de -15 graden te trotseren en met banden van de ‘rutschbahn’ voor het restaurant te glijden. Lekker opwarmen zo! Super ook voor ouders met kinderen. Terwijl de kinderen voor het restaurant spelen kunnen de ouders binnen lekker van bijvoorbeeld een warme chocomel genieten.

Rodelen in Bruck: let’s go!

Nadat we lekker opgewarmd waren hebben we de sleetjes gepakt en zijn we aan onze eerste afdaling op de rodelbaan begonnen. Wat een snelheid! Iedereen had een grote lache op zijn gezicht terwijl we de ruim 3 kilometer lange rodelbaan afzuisden. De rodelbaan was in een topconditie! De vriendelijke eigenaren van het restaurant onderhouden de rodelbaan uitstekend en zorgen dat ook bij minder sneeuw de rodelbaan dankzij kunstsneeuw gewoon open is. Wij hadden natuurlijk droomcondities waar we dan ook enorm van genoten.

Beneden werden we opgehaald door de tractor en boven aangekomen waren wij wel weer toe aan een warme versnapering. In dit restaurant kan je in de avond ook eten en dan aansluitend met de slee naar beneden. Een aanrader! Ook wij gingen na onze pauze – het was inmiddels donker – met de slee naar beneden. Nu op een compleet verlichte rodelbaan. Dat heeft wel iets zo in dat donker.

Onze beleef tip! Ga ook zelf een keer genieten op de Kohlschnait en kom rodelen in Bruck. Het is de moeite waard. Meer informatie over de rodelbaan vind je hier.


 

Meer informatie:
info@kohlschnait.at
www.kohlschnait.at
Mitterhofstrasse 9
A-5671 Gries / Bruck
+43 6545 6112


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.