fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Blog

Met de bus naar de Areitbahn

Je bent op vakantie in de vakantieregio Grossglockner Zellersee en je woont in de dorpen Bruck of Fusch aan de Grossglocknerstrasse, hoe kom je dan het best naar het skigebied? Heel eenvoudig met de perfect georganiseerde bus naar de Areitbahn. Ik nam vandaag de proef op de som en moet zeggen – hoewel ik geen fan ben van de skibus – het ging verrekte eenvoudig! Normaal ga ik altijd met de auto, maar dat betekent toch altijd parkeren en pas op de parkeerplaats in de inmiddels koud geworden skischoenen stappen. Het is zo veel aangenamer om je skischoen al thuis aan te kunnen doen.

Snelle bus naar de Areitbahn vanuit Bruck en Fusch

Gelukkig dat je vanuit Bruck en Fusch veel haltes hebt om in te stappen. Afhankelijk van de halte word je in 5 – 15 minuten direct voor de lift (Areitbahn) afgezet. Echt uitstekend georganiseerd dus. En nee, op deze skibus hoef je niet lang te wachten. Die gaan heel frequent en de hele dag door. Zelfs wanneer jij nog lekker wilt Après Skiën, vind je aansluitend nog de skibus terug naar huis. Probeer het zelf eens.

Met de bus naar de Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn of Maiskogel

Skiën vanuit de Grossglockner Zellersee vakantieregio doe je op de Schmittenhöhe, althans, dat is het dichtstbijzijnde skigebied. Blijf je wat langer in de skibus zitten dan kom je vanzelf ook bij de Maiskogel of de Kitzsteinhorn. Goed, de Schmittenhöhe dus, wat staat je hier te wachten? Om te beginnen heel veel snelle (deels verwarmde) liften en brede pistes. Van aangenaam blauw tot diepzwart vind je hier werkelijk alles. En altijd weer dat fenomenale uitzicht op het Nationalpark de Hohe Tauern en dat prachtige meer van Zell am See. Skiën op de Schmittenhöhe heeft iets bijzonders. Ben jij er nog nooit geweest? Dan wordt dat zeker eens tijd! Wij waren er in de winter en maakten er een mooie aflevering: bekijk ‘m hier.

Binnen enkele jaren zal de Schmittenhöhe verbonden zijn aan het skigebied van Saalbach – Hinterglemm. Dan weet je dus dat je hier in één van Oostenrijks grootste skigebieden skiet. Nu al is het natuurlijk top, maar straks weet je niet meer wat je ziet. En dan te bedenken dat de accommodaties in de vakantieregio Grossglockner -Zellersee eigenlijk nog best betaalbaar zijn. Met de bus naar de Areitbahn is een makkie vanuit Bruck en Fusch. Hier zit je wat ons betreft dus perfect!


 

Meer informatie:
Tourist Info Grossglockner-Zellersee
Raiffeisenstrasse 2
5671 Bruck-Fusch
+43 6545 7295
info@grossglockner-zellersee.info
www.grossglockner-zellersee.info


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.