fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Reportage

Seizoensafsluiting op de Kitzsteinhorn

Het was even wennen na zo’n sneeuwarme winter, maar de kaarten met de sneeuwverwachting kleurden afgelopen week diep rood. Ongeveer een meter sneeuw werd er verwacht, met zelfs sneeuw tot in de dalen. Een echte verrassing dus zo aan het einde van het seizoen waardoor we een perfecte seizoensafsluiting hadden op de Kitzsteinhorn!

Diepe winter in de meivakantie

Donderdag begon het met sneeuwen in Oostenrijk en tot aan vrijdagavond is het eigenlijk niet meer gestopt. Wij waren vrijdag en zaterdag op de Kitzsteinhorn in Kaprun en kregen twee van de mooiste skidagen van het seizoen! Vrijdag waren we vrijwel alleen in het skigebied en viel er een goede 60 centimeter verse sneeuw boven op de gletsjer. Een bijzondere ervaring in de meivakantie! Een aantal weken geleden hadden we ook al zoveel sneeuw in Sölden!


Voorjaarsskiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun

Na de bak met sneeuw van donderdag en vrijdag scheen zaterdagochtend het zonnetje: alle ingrediënten voor een geweldige laatste skidag van het seizoen waren dus aanwezig. Vandaag waren we niet de enige, het leek wel alsof heel het Salzburgerland in de ochtend nog even die laatste mooie bochten van het seizoen in de poedersneeuw wilde maken! Genieten was het zeker met deze bizarre condities.

Top of Salzburg & Gipfelwelt 3000

Na een goede ochtend poederskiën deden we het in de middag wat rustiger aan en zijn we een kijkje gaan nemen bij het hoogste punt van het gebied. Naast een fantastisch uitzicht op een van de uitzichtsplatformen kan je hier ook door de Kitzsteinhorn heen lopen in een tunnel vol informatie over het ontstaan van de bergen in de omgeving, de gletsjers, en de tijd dat er hier goud en zilver uit de bergen werd gehaald! Het hele jaar open, dus zeker even de moeite waard als je op de Kitzsteinhorn onderweg bent. Aan het einde van de tunnel word je beloond met dit fantastische uitzicht op de Hohe Tauern, inclusief een blik op Oostenrijks hoogste berg 😉

 


Ben jij in Oostenrijk, heb je een bijzonder verhaal en een mooie foto die je graag met ons deelt? Stuur ons een bericht op Instagram of mail je verhaal naar servus@oostenrijktv.nl.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.