fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Koningsdagspecial

3 x Lech Zürs am Arlberg in de zomer!

Lech Zürs am Arlberg: de favoriete plek van ons koningshuis in de winter. Al jarenlang gaat onze koning met zijn familie in de winter naar Lech Zürs am Arlberg. Logisch, want het is een schitterende plek. Maar waar bijna iedereen deze plek wel kent van de wintersport, weten maar weinig mensen dat het er ook in de zomer schitterend is. Speciaal op deze koningsdag zetten wij 3 goede redenen op een rij waarom je Lech Zürs in de zomer ook eens bezocht moet hebben!

1. Formarinsee: mooiste plek van Oostenrijk

Geloof het of niet, maar de Formarinsee bij Lech Zürs am Arlberg is in 2015 uitgeroepen tot mooiste plek van Oostenrijk! En dat is niet zo gek: een kristalhelder bergmeer omgeven door een machtige bergwereld en een spectaculair uitzicht op de rotsformatie van de Rote Wand. Zeker een bezoekje waard. Bekijk hier onze aflevering over de Formarinsee!

2. Türen am Grünen Ring: een uniek kunstproject

Der Weisse Ring ken je misschien wel: de legendarische skironde waarbij je een rondje Lech, Zürs, Zug en Oberlech kan skiën. Een sportieve uitdaging met schitterende uitzichten en afdalingen. Een echte aanrader in de winter. Maar ken wist je al dat deze Weisse Ring in de zomer wordt omgedoopt tot de Grünen Ring? In de zomer is de Grünen Ring een etappewandeling van drie dagen. Schitterende vergezichten, bergmeren, de verschillende dorpen. Als je de Grünen Ring loopt kom je ook langs de Türen am Grünen Ring: een uniek kunstproject dat bijzondere plaatjes oplevert! Bekijk hier onze aflevering over dit bijzondere project.

3. Hydrospeed: toffe activiteit voor de waaghalzen

Hydrospeed. Wel eens van gehoord? Ik ook niet. Tot dat ik in Lech Zürs am Arlberg was dan. Hier heb ik het namelijk voor het eerst uitgeprobeerd. Wetsuit aan, helm op en dan op een vlot head-first de rivier af. Spectaculair! Zeker omdat je een deel van de tocht door een schitterende kloof dobbert. Bekijk hier de hele aflevering over Hydrospeed!

Wil je meer weten over Lech Zürs am Arlberg in de zomer? Bekijk hier dan onze bestemmingspagina!


 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.