fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

Alpine coaster, klimpark, flying fox én glijbanenpark op de Golm in Montafon

Het Montafon heeft veel te bieden. Dat wisten we onderhand al na onze mooie wandeling en de lekkere fietstocht op de E-Bike. Maar als kers op de taart zijn we ‘s middags nog even teruggegaan naar Bewegungsberg Golm om daar een aantal toffe activiteiten te doen!

Bewegungsberg Golm in het Montafon

De Golm staat natuurlijk bekend door z’n mooie skigebied in de winter en ook wij maakten er zoals gezegd al een mooie wandeling. Maar in de zomer staat de Golm ook bekend als plek vol toffe activiteiten. Je hebt hier bij het stuwmeer van Latschau namelijk een Alpine-Coaster, klimpark, glijbanenpark én tokkelbaan/kabelbaan op één locatie!

De Alpine Coaster, een ware beleving!

Alpine Coaster: als een gek de berg af!

Wij begonnen ons avontuur bij de Alpine Coaster. Deze coaster is maarliefst 2600 meter lang, heeft 44 ‘jumps’, een spectaculaire 360 graden bocht, maar liefst 15 bochten van 180 graden en je haalt snelheden tot 40 kilometer per uur. Je hebt je snelheid zelf in de hand – letterlijk – want met de hendels die je vast houdt bepaal je of je de remmen los laat of niet. Wouter en ik gingen met z’n 2en in één karretje dus dat beloofd wat met al dat gewicht! Met de grote camera op het statief in mijn handen vlogen we door de bochten en vloog de camera bijna uit mijn handen. Gelukkig ging het allemaal net goed! Hoe dan ook: leuk om te doen dit.

Waldseilpark Golm

Flying Fox & Klimpark

Na de Alpine Coaster liepen we een klein stukje naar de Flying Fox aan de overkant van het stuwmeer. De Flying Fox is een 565 lange kabelbaan waarmee je óver het meer van Latschau vliegt! Harnas aan, helm op en vliegen maar! Je behaalt snelheden tot 70 kilometer per uur en voelt je letterlijk als een vogel in de lucht.

In de buurt van de Flying Fox heb je ook het Waldseilpark. In dit klimbos heb je 11 verschillende routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Altijd natuurlijk gezekerd met een super veilig systeem waarbij je nooit los kan raken door de slimme carbines. Wij deden een klein rondje, maar je hebt hier genoeg parcours om je een middag te vermaken!

De Flying Fox waarmee je over het meer vliegt!

Glijbanenpark: als een kind zo blij

En dan… tot slot: de nieuwste aanwinst van Bewegungsberg Golm: het glijbanenpark! Dit ‘Waldrutschenpark’ vind je onder de Golmerbahn II (tussen Latschau & Matschwitz). Maar liefst 7 verschillende glijbanen brengen je terug naar het dal. Ja echt, van die classic stalen glijbanen, maar dan super lang! De langste glijbaan is 80 meter en hier behaal je een behoorlijke snelheid. Pas op dat je t-shirt niet omhoog klimt, want dan kan je behoorlijke brandwonden oplopen (wat bij mij gebeurde helaas!). Mocht je een glijbaan willen skippen, dan kan je ook gewoon via het wandelpad naar beneden lopen.

Benieuwd wat er nog meer te doen is in het Montafon? Bekijk onze bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.