fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Der Geheimtipp

E-bike tour naar de Alpe Nova in het Montafon met heerlijke ‘Sura Kees’

Vandaag ben ik onderweg in het Montafon in Vorarlberg, samen met mijn gids Markus en Nina van het toerismeverband. En ik ga iets doen wat ik nog niet eerder heb gedaan: met de E-bike de bergen in!

Pepijn gaat voor het eerst op de E-bike de bergen in!

Fietsen in de bergen heb ik al vaker gedaan, maar nog nooit kreeg ik hulp van de E-bike. Voor alles een eerste keer en ik moet zeggen: het beviel goed. We startten onze tour in het dal en fietsen een flink stuk omhoog naar de Alpe Nova. Een flink stuk dat je normaal gesproken niet zomaar even omhoog fietst. Maar met de E-bike ging het prima! En wees gerust: je hoeft niet je eigen E-bike mee te nemen. Deze huur je gemakkelijk voor een dag of een aantal dagen. Ook wij deden dat bij de Intersport, waar we ook onze gids Markus ontmoetten.

E-biken in het Montafon: op naar de Alpe Nova

We kronkelen door het mooie berglandschap omhoog: bloemen, stoeltjeslift, berhutjes, echt Oostenrijks is het hier. Je vraagt je misschien af wat zo’n jonge kerel als ik op de E-bike doet. Nou, dat vroeg ik mezelf inderdaad ook af aan het begin. Maar het heeft echt zo z’n voordelen. Wij gingen bijvoorbeeld pas in de middag op pad. Normaal gesproken kom je niet zomaar bij de Alpe Nova met een normale fiets. Doordat we op de E-bike waren gingen we echt als een speer omhoog en kwamen we in relatief korte tijd bij de Alpe Nova aan. Dus wil je ook snél onderweg zijn in de bergen en jezelf niet helemaal in het zweet werken? Dan is de E-bike een ideale oplossing!

Lokale specialteit: Sura Kees!

Gids Markus vertelt ondertussen van alles over de omgeving. Zo kent hij bijvoorbeeld alle namen van de bergtoppen uit zijn hoofd. Tijdens de tocht komen we ook door een deel van het skigebied. Ook hier ben ik ‘s winters wel eens geweest, dus gaaf om het ook zo in de zomer te zien.

De Alpe Nova ligt net wat buiten het skigebied aan de voet van de Madrisella. Een echte kleinschalige Oostenrijkse alm. Zonder echt restaurant, maar wel met een aantal lokale specialiteiten van de boer. Waaronder een bijzonder stukje kaas: de Sura Kees. Deze kaas is zo bijzonder omdat hij geen vet bevat. Het is een erg magere kaas – met wat weinig smaak al zeg ik het zelf – maar daardoor wel lekker fris!

Wouter zet de Sura Kees op de video!

Ontdek meer in het Montafon

Wil je meer weten over de eindeloze mogelijkheden om te E-biken in het Montafon? Hier vind je meer informatie. Benieuwd wat er nog meer te doen is in het Montafon? Bekijk onze bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.