fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

De groeten uit...!

Lindauerhütte en Gauertaler AlpkulTour op de Golm in Montafon

Welkom! Dit is het Montafon in de zomer. Een schitterende regio in Vorarlberg die ontzettend veel te bieden heeft. In deze aflevering van ‘de groeten uit’ is Pepijn onderweg op de Golm. Hier loopt hij de Gauertaler AlpkulTour, bezoekt hij de Lindauerhütte én eet hij een overheerlijke Käsespätzle. Nomnomnom!

Montafon in Vorarlberg in de zomer

Oef, wat heerlijk om terug te zijn in het Montafon! Vroeger kwam ik hier namelijk al vaak met mijn ouders en broer, zowel in de zomer als in de winter. Ik ken het gebied dus al behoorlijk goed, maar het is alweer even geleden. Het Montafon is vanuit Nederland goed aan te rijden en het is een veelzijdige regio. Je vind hier onder andere de bekende dorpen Schruns, Vandans, St. Gallenkirch en Gargellen. Wij verbleven in Schruns in hotel Alpenrose: een prima uitvalsbasis om deze regio te ontdekken!

Gauertaler AlpkulTour: themawandeling in het Montafon

Voor deze aflevering zijn we een mooi stuk gaan wandelen. Niet zomaar een wandeling, maar eentje met schitterende vergezichten én waar je nog wat van op steekt ook! De Gauertaler AlpkulTour is een themawandeling in het Montafon. We starten de dag bij de Golmerbahn in Latschau, bij het stuwmeer en gaan helemaal tot het bergstation. Vanaf hier start de Gauertaler AlpkulTour. Deze wandeling leidt je langs 11 verschillende houtsculpturen, gemaakt door de lokale kunstenaar Ronald Haas. Elk sculptuur vertelt je een ander verhaal over de lokale cultuur. Eén van de bijzondere sculpturen die je tegenkomt is de ‘Baum der Mythen’: een omgekeerde boom die zijn wortels naar de hemel uitstrekt.

De sculpturen zullen door iedereen weer anders geïnterpreteerd worden, maar één ding is zeker: ze doen je verbazen, dromen en fantaseren. De wandeling duurt in totaal zo’n 5 à 6 uur en is bijna 13 kilometer lang. Een flinke tocht dus, maar je loopt wel constant naar beneden. Vanaf het bergstation loop je het Gauertal in. Een prachtig dal met uitzicht op de ‘Drei Türme’, een indrukwekkend bergmassief aan het einde van het dal.

Verderop in het dal krijg je schitterend uitzicht op de Drei Türme.

De Lindauer Hütte: hotspot & Geheimtipp

Helemaal aan het einde van het Gauertal vind je de Lindauer Hütte. Een super goed verzorgde (en onlangs nog verbouwde) berghut waar je kan eten en slapen. De hut is niet te bereiken met de auto en ligt echt helemaal achter in het dal dus voor je gevoel ben je hier echt even ‘van de wereld’. Ondanks dat is de hut wel goed te bereiken en erg geliefd, ook onder de locals.

Zoals wel vaker tijdens onze opnames, wordt ons gezegd dat ze hier écht de lekkerste Käsespätzle hebben van Oostenrijk. Nou, dat moesten we natuurlijk even proberen. Onder het genot van een biertje en lekker in de Oostenrijkse zomerzon eten we een flinke portie Käsespätzle met groene salade. Heerlijk!

We zijn er bijna: de Lindauer Hütte!

Ontdek meer over het Montafon!

Na onze heerlijke lunch bij de Lindauer Hütte was het tijd voor de terugweg. Via een goed onderhouden pad loop je het laatste stuk richting het dal. Al met al een schitterende wandeling in een echt ‘uhrig’ bergdal al zeg ik het zelf. Meer informatie over de Gauertaler AlpkulTour vind je hier. Benieuwd wat je nog meer kan doen in het Montafon? Bekijk de bestemmingspagina!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.