fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Foto tip 5

De allerkortste fotocursus ooit – de A stand

Ja! Nu wordt het het pas echt leuk. Na wat inleidende fototips van Ed over het gebruik van de camera, hoe je deze vast moet houden en waar een statief handig voor kan zijn, komen we nu bij echt een heel concrete fototip. Namelijk de A stand op je camera. Ed heeft een hele zinvolle en eenvoudige tip.

De allerkortste fotocursus ooit – de A stand

In deze aflevering komt Ed met een tip die de meeste invloed op je foto’s heeft. Hij noemt het zelf de allerkortste fotocursus ooit. Zorg dat je ISO op automatisch staat en zet je camera in de A-stand. Iedere camera heeft een instelwiel (zie video voor de uitleg!). Doormiddel van het gebruik van je A-stand en dit instelwiel kan je zorgen dat je onderwerp wat je fotografeert scherp wordt en de achtergrond onscherp. Alles scherp, of alleen je onderwerp scherp. Dus of je nou mensen, voorwerpen, dieren fotografeert dit is de tip om je foto er echt mooi uit te laten zien. Ja, zo simpel is het. Ed legt je in de video precies uit wat je moet doen!

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.