fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Alpentocht Sölden: bergen verzetten voor het goede doel

Een kleine twee weken geleden waren wij in Sölden bij het evenement Alpentocht. Een prachtig evenement waarbij de deelnemers voor het goede doel de Gletscherstrasse naar de Rettenbachgletsjer bedwingen. Dit kan fietsend, hardlopend of wandelend. Dit jaar worden de goede doelen Cliniclowns, FightCancer en Homeplan gesteund.

Een emotioneel verhaal

Wij volgen voorafgaand aan het evenement deelnemer Ronald. Kort voor zijn deelname krijgt deze Alpentocht voor hem een heel andere betekenis. Het is ineens niet meer met een groep vrienden en collega’s fietsen voor het goede doel, maar ineens fietst hij voor zijn oudste zus. In de weken voorafgaand aan het evenement heeft Ronald namelijk te horen gekregen dat bij zijn oudste zus een agressieve vorm van borstkanker is geconstateerd. Zo krijgt zijn Alpentocht 2017 toch wel een heel andere lading…

Alpentocht 2017 – Het evenement

De Gletscherstrasse van Sölden is een echte kuitenbijter. 13,5 kilometer rijdt je hier met een gemiddeld stijgingspercentage van 11% de berg op. En geloof ons, dat ga je voelen! De ca. 250 deelnemers van Alpentocht leveren hier een hele grote prestatie waarmee zij veel geld ophalen voor de goede doelen. Een prachtig initiatief wat ons betreft.

Alpentocht 2017 vindt niet alleen in Sölden plaats. Dit weekend (20 – 23 september) is men alweer op de Mont Ventoux in Frankrijk voor deel 2 van dit evenement. De donatiestand van dit jaar staat op het moment van schrijven op bijna €225.000,00! Een ongelofelijk mooi bedrag waar de initiatiefnemers en deelnemers heel erg trots op mogen zijn. Doneren kan overigens nog steeds. Bekijk hieronder vooral ook even de hele aftermovie van het event!

Een gezellig weekend

Alpentocht is voor de deelnemers meer dan een emotioneel weekend. Het is vooral ook een leuk weekend om bij aanwezig te zijn. Rondom het evenement worden er allerlei activiteiten georganiseerd, en natuurlijk is het gewoon heerlijk om lekker in de bergen te zijn. Het saamhorigheidsgevoel van de deelnemers maakt dat iedereen op het einde weer vol positieve energie (en soms met spierpijn!) naar Nederland vertrekt.

Namens Oostenrijk TV willen wij de organisatie van Alpentocht bedanken dat wij hier aanwezig mochten zijn. Een prachtig initiatief met een mooi resultaat! En ook Ronald en zijn zus wensen wij natuurlijk alle goeds.


 

 

 

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.