fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Op verkenning in skigebied Filzmoos + spectaculaire ballonvaart!

Zet het op je bucketlist: een ballonvaart in Filzmoos! Bij mij kan die van de lijst af na een winters bezoek aan dit familievriendelijke bergdorp. Natuurlijk draaide ons verblijf niet alleen om deze spectaculaire ervaring, maar zijn we vooral op pad geweest om ook dit leuke skigebied in het Salzburgerland weer te verkennen.

Spectaculair: een ballonvaart in Filzmoos

Ietwat nerveus sta ik deze dag op: ik ga voor het eerst in een heteluchtballon. En hoe gaaf het mij ook lijkt, een beetje spannend vind ik het ook wel. Zo hoog in een klein mandje? Geen idee hoe ik dat ga vinden. In alle vroegte is het verzamelen op de vertrekplaats en worden we meteen aan het werk gezet bij het opblazen van de ballon. En dan zijn we klaar voor vertrek…daar gaat ‘ie dan!

Letterlijk op enkele decimeters varen (een luchtballon vliegt namelijk niet…) we over de daken van Filzmoos. Spectaculair. In eerste instantie dacht ik nog dat het opstijgen niet goed wilde lukken, maar dit blijkt allemaal gepland en onderdeel van de beleving. En dan ineens woooohp! maken we flinke hoogte. Geniaal, spectaculair, waanzinnig, damn wat vet! Alle spanning is verdwenen en het is gewoon puur genieten. We stijgen tot 3000 meter hoogte en je kunt je voorstellen wat voor een uitzicht je dat geeft. Wist je dat jij dit ook kunt doen?

Swipe even door deze heerlijke beelden!

Familievriendelijk skigebied Filzmoos

De wind bracht ons naar de andere kant van de berg alwaar wij veilig konden landen. Een Taxi bracht ons snel terug naar Filzmoos. Nog vol adrenaline van deze geweldige beleving pakken we daar de gondel het skigebied in. Filzmoos is met 20 kilometer piste een klein, maar fijn skigebied middenin het Salzburgerland. Hier richt men zich dan ook niet op de kilometervreter, maar vooral op natuurliefhebbers en gezinnen. Het skigebied is namelijk ideaal voor families en lekker overzichtelijk. Je vindt hier dan ook uitstekende faciliteiten voor de allerkleinste wintersporters.

Is Filzmoos sneeuwzeker?

Als wij je zeggen dat de pistes in Filzmoos tussen de 1050 en 1600 meter liggen dan zul je wellicht niet denken dat het hier erg sneeuwzeker is. En toch is het tegendeel waar: Filzmoos is super sneeuwzeker en een typisch Schneeloch. Als het hier sneeuwt, sneeuwt het hard, heel hard. En dat maakt dat er in Filzmoos vaak meters sneeuw ligt. Wil je het gevoel van insneeuwen een keer mee maken, zorg dan dat je hier bent als het sneeuwt!

Filzmoos als langlauf- en winterwandelparadijs

Geen groot skigebied dus, maar wel een ongelofelijk mooie natuur. En dat weten natuurliefhebbers te waarderen. De toeristen komen hier dan ook lang niet alleen om te skiën. Langlaufen en winterwandelen is een geliefde activiteit onder veel bezoekers van dit dorp. Of het nu op de Rossbrand of achter in het dal aan de voet van de Bischofsmütze is: het is altijd schitterend.

Meer weten over Filzmoos? Bekijk dan ook eens hun (Nederlandse!) website.

Meer leuke series en video’s over Oostenrijk? Check hier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.