fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Rudie in Fiss

Een droom die uitkomt: het runnen van een chalet

Een chalet runnen in de bergen, wie droomt daar niet van? Voor mijn vrouw en mij is het in ieder geval een droom die uitkomt! Deze winter runnen wij een chalet in het Oostenrijkse Fiss. Onze avonturen delen we met jullie via een aantal blogs op Oostenrijk TV.

Liefde voor de bergen en een andere liefde

Van kleins af aan bracht ik ‘s zomers al veel tijd door in de bergen. Met mijn gezin maakten we tijdens de zomervakantie lange wandelingen langs de mooiste bergtoppen van Oostenrijk. De liefde voor Oostenrijk werd mij met de paplepel ingegoten. Op mijn 19de kwam er ruimte voor een andere liefde, genaamd Gerline. De relatie met haar was nog pril, maar haar familie nodigde mij al snel uit om mee te gaan met de jaarlijkse wintersportvakantie. Tijdens die vakantie zag ik ook voor het eerst deze mooie bergtoppen bedekt met een verse laag sneeuw, een prachtig gezicht!

De eerste ervaring met het skiën was daarentegen een stuk minder rooskleurig. Fanatiek en sportief als ik ben hoopte ik het skiën snel onder de knie te krijgen, zodat ik mijn schoonfamilie kon bijhouden op de pistes. Dat viel het eerste jaar even vies tegen… maar oefening baart kunst en na een aantal jaar slaagde ik erin om met een fatsoenlijke techniek af te dalen. Na iedere afdeling verscheen er zo’n brede glimlach op mijn gezicht dat het verlangen ontstond om steeds meer tijd door te brengen in de bergen.

Chaletstaf gezocht: even onschuldig scrollen op Facebook

Dat verlangen werd een aantal jaar geleden heel concreet toen Gerline op haar Facebook tijdlijn haar oog liet vallen op een vacature met de tekst ‘Chaletstaf gezocht’. Bij het lezen van de vacature kregen we allebei een twinkeling in onze ogen en zeiden we tegen elkaar “dit gaan we ooit doen!”. En zo geschiedde.. afgelopen zomer vond het sollicitatiegesprek plaats bij Châtel Reizen en kort daarop ontvingen we het positieve bericht dat we zijn aangenomen. Een wintersportseizoen lang gaan wij een chalet runnen in het skigebied Serfaus – Fiss – Ladis, een droom die uitkomt! 

De aankomst in ons chalet

Met een volgepakte Volkswagen UP rijden wij Oostenrijk tegemoet. De steile klim naar Fiss is nog even een uitdaging voor de UP, maar gelukkig is er recent nauwelijks sneeuw gevallen waardoor we zonder problemen arriveren bij ons chalet. Bij aankomst bellen we de huiseigenaar op voor een kennismaking en een rondleiding door het chalet. Helaas heeft de huiseigenaar geen tijd voor ons, omdat hij deze middag besteedt op de piste. Daarom leiden we onszelf rond in het huis en treffen we een stoffig chalet aan waar nog aardig wat werk verricht moet worden om het schoon en sfeervol te maken. Eenmaal in de Stube aangekomen richten we onze blik naar buiten, en zien we een adembenemend uitzicht. Over een week staan onze eerste 22 gasten al op de stoep, dus veel tijd om te ontspannen is er niet. Daarom pakken we direct de schoonmaakspullen erbij en beginnen we met het poetsen van het gehele chalet.

Het fenomenale uitzicht vanuit de Stube

Even skiën tussen de bedrijven door

Tussen het poetsen door werken we onze to-do-list af. In deze voorbereidingsweek willen we namelijk ook nog kennismaken met lokale partijen, zoals de bakker, de skiverhuur, de skischool en het toerismebureau. En om over een week een heerlijk ontbijt op tafel te zetten, moeten we ook nog inkopen doen bij de groothandel en de supermarkt. Daarnaast willen we de gasten natuurlijk advies geven over de mooiste afdalingen, dus moet er echt even geskied worden. Dat voelt als een welverdiende beloning na het harde werken. Na onze eerste pistekilometers keren we met een grote glimlach en nieuwe energie huiswaarts om het chalet verder in orde te maken. Aan het einde van de week liggen we met een voldaan en uitgeput gevoel op bed. Een intensieve voorbereidingsweek zit erop.

Onze favoriete bezigheid: een Apfelstrudel testen om de gasten goed te kunnen adviseren!

Wat zijn jullie vroeg!

Voordat we ons nachtlampje uitdoen zeggen we tegen elkaar dat we het best spannend vinden om morgen de eerste gasten te ontvangen. Het duurt uiteindelijk ook even voordat we in slaap vallen, omdat we zo nieuwsgierig zijn naar onze eerste gasten en de avonturen die we hier gaan meemaken. ‘s Morgens worden we wakker in een toestand die vergelijkbaar is met een ochtend na een avondje stappen. Door de stress hebben we niet zo goed geslapen als we hadden gehoopt. Toch lukt het ons om met een blij gevoel uit bed te springen, want vandaag start eindelijk het seizoen waar we al lang naar uitkijken! We frissen ons op en opeens horen we een aantal auto’s de oprit oprijden. We kijken elkaar met een licht geschrokken blik aan, zo vroeg hadden we de gasten niet verwacht! We besluiten onze beste beentje voor te zetten en openen de voordeur voor onze eerste gasten, en voor het avontuur dat ons staat te wachten.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.