fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Rudie in Fiss

Een droom die uitkomt: het runnen van een chalet (DEEL 2)

Het wintersportseizoen is inmiddels halverwege. Sinds de start van het seizoen zijn er tot nu toe altijd gasten in ons huis geweest. Dus we zijn inmiddels een doorgewinterd gastkoppel geworden. We hebben al velen gasten mogen verwelkomen en weer uitgezwaaid. Kortom, we maken hier prachtige avonturen mee die we graag met je delen. Ondanks de mooie tijd die we in Oostenrijk meemaken, zijn we inmiddels weer terug in Nederland. Aan het einde van deze blog lees je waarom we hiervoor hebben gekozen.

Elke gast komt wintersporten, maar toch is elke week totaal anders

Onze gasten hebben allemaal iets gemeen. Elke gast die arriveert staat te popelen om te skiën of snowboarden. Iedereen verlangt weer naar de allereerste afdaling van het seizoen. Allemaal kijken ze uit naar het knersperen van de sneeuw onder hun latten. Hoewel iedereen dezelfde passie heeft, ontdekken wij al snel dat elke gast zijn of haar vakantie op een unieke manier beleeft.

En dat begint al bij het ontbijt. Dagelijks staat het ontbijt om 08:00 klaar voor de gasten. De fanatieke wintersporters wagen een poging om rond 07:45 de ontbijtzaal te betreden. Hopend op een stevig ontbijt wat genoeg brandstof geeft voor een hele dag sporten. Onder het genot van typische Oostenrijkse muziek schuiven steeds meer gasten aan voor het ontbijt. Terwijl de fanatiekelingen inmiddels richting de liften hollen, doen anderen het wat rustiger aan en schenken hun tweede kop koffie in. We vragen belangstellend wat hun plannen zijn voor vandaag. Zo kunnen wij inschatten hoe laat onze gasten weer in het huis arriveren. Dat is voor ons handig om te weten, omdat wij hen in de namiddag en ‘s avonds nog een kop koffie en thee aanbieden van het huis. Sommige gasten, vooral families, maken daar graag gebruik van. Anderen zijn dol op après-skiën en keren ‘s avonds laat weer huiswaarts.

Het is een kunst om aan te voelen wat de gasten nodig hebben

Er zit zoveel variatie in de mensen die wij ontvangen. En dat maakt het werken in een chalet zo leuk. De ene week doen we een sneeuwballengevecht met een familie. Een week erop staan we in de après-ski bar te dansen met onze gasten. De daarop volgende week spelen we ‘s avonds veel spelletjes in de Stube, en skiën we samen met onze gasten. Het is steeds weer een kunst om aan te voelen wat onze gasten nodig hebben voor hun ideale vakantie. Daarom tonen we oprecht interesse om te ontdekken wie ze zijn en waar ze van houden. En dan geeft het ons een glimlach op ons gezicht als we te horen krijgen dat de gasten een geweldige tijd hebben beleefd bij ons.

Gastvrij zijn betekent ook après-skiën met de gasten ;)

Veel nationaliteiten over de vloer

Daarnaast is het werk zo interessant door het ontvangen van diverse nationaliteiten. Er verblijven voornamelijk mensen uit Nederland en Duitsland. En af en toe ontvangen wij gasten uit Rusland, Tsjechië, Luxemburg of Denemarken. Daardoor spreken we nu ook een aardig woordje Duits! Die bevestiging krijgen wij ook vaak van onze Duitse gasten. Als ze ons complimenteren dat wij goed Duits spreken voor een Hollander, die steken we dan mooi in onze zak!

Ons prachtige avontuur is weer ten einde

Het avontuur is iets anders verlopen als verwacht. Sinds een aantal weken zijn we weer thuis in Nederland. We hebben in Oostenrijk ontdekt dat Gerline zwanger is! Een prachtige ontdekking waar wij heel blij mee zijn. We hebben geprobeerd het werk zo lang mogelijk voort te zetten in Oostenrijk. Maar naarmate de tijd verstreek werd het fysieke werk toch te intensief voor Gerline. En kregen we allebei meer de behoefte naar rust, privacy en het zien van onze familie, vrienden en kennissen. We kijken er met een voldaan gevoel op terug. We zijn een mooi avontuur rijker!

We hebben genoten van alle mooie dingen die Oostenrijk te bieden heeft. Proost op de toekomst!

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.