fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Liveblog

Corona Virus: Valentijn en Wouter updaten je live uit Oostenrijk

Valentijn, maar ook onze cameraman Wouter wonen permanent in Oostenrijk. Hoe is het leven daar nu? In dit ‘liveblog’ houden zij je op de hoogte van de situatie in Oostenrijk. Dit blog gaat nadrukkelijk niet over alle nieuwsfeiten in Oostenrijk (dat houden andere blogs al genoeg bij!), maar vooral over datgene wat zich afspeelt direct rondom en de belevenissen van Valentijn en Wouter.

22.03.2020: Zillertaler Après Ski gasten moeten zich melden!

Het Land Tirol vraagt in een dringende oproep aan iedereen die tussen 8 en 15 maart in bars of après ski tenten in het Zillertal geweest is zich te melden. In het Zillertal zijn op dit moment 32 besmettingen die allemaal gelinkt worden aan bezoeken in de gastronomie of hotels. Iedereen die in deze periode in het Zillertal was wordt opgeroepen extra alert te zijn op zijn/haar gezondheidstoestand. Dat geldt nog nadrukkelijker als je volgende bars bezocht hebt:

Mayrhofen:
Brück’n Stadl
Scotland Yard Pub
Hotel Strass – „Arena Club“
Restaurant Steakhouse
Cafe/Bar „Happy End“

Gerlos:
Apres-Ski „Skihütte“
Seppi’s Gerlos

Zell am Ziller:
Zellerstuben – „Hili Bar“

Aschau-Kaltenbach:
Bergrestaurant „Marendalm“

Ook op een aantal hotels wordt extra gelet:

Namelijk het Hotel Mannlicher in Mayrhofen en het Hotel Gaspingerhof en het Pension Milchbar – beide in Gerlos. Alle gasten van deze hotels zijn echter reeds geïnformeerd!

Opgelet! Zoals wij het lezen op de ORF heeft iedereen een meldplicht die symptomen heeft / ziek is. Heb je geen symptomen dan wordt nadrukkelijk gevraagd om thuis te blijven, maar hoef je je niet te melden. Dit geldt ook voor toeristen die inmiddels weer thuis zijn.

Meer informatie vind je bij de Oostenrijks ORF

19.03.2020 Onwerkelijke foto’s uit het skigebied Saalbach/Leogang

Vandaag ontvingen wij een paar indrukwekkende, maar vooral onwerkelijke foto’s uit het skigebied van Saalbach. Gemaakt aan de kant van Leogang. Dit gebied had natuurlijk normaal nog op volle toeren gedraaid, mensen hadden genoten op de terrassen en van de heerlijke maart zon. Maar niets van dit alles. Zo stil ziet het er nu uit:

Stilte....
Leeg sneeuwkanonnen meer met blik richting de Schönleiten van Saalbach
Het had zo mooi maart skiën kunnen zijn...
De laatste dag van het seizoen was zeker niet druk, overal nog fris geprepareerde stukken... Je zou toch zo willen gaan?
Het Fun Park is verlaten...de airbag ligt er zelfs nog
Geen gondels meer aan de kabels van de Steinbergbahn
Zelfs de dalafdaling was nog gewoon prima te doen geweest.

18.03.2020: Quarantaine Flachau bevestigd

Vanmiddag werd dan officieel bevestigd dat Flachau in quarantaine gaat. Direct kwamen daar ook het complete Gasteinertal en het Grossarltal bij. Daar kom je de dorpen nu echt niet meer uit.

De quarantaine van Flachau maakt ook dat de huisarts van Wouter ook de mensen in de buurgmeentes oproept echt niet meer naar buiten te gaan en ieder sociaal contact te mijden.

Sterkte Wouter!

18.03.2020: Quarantaine Flachau nog niet helemaal zeker

Hoewel de gemeente Flachau (zie onder) de quarantaine al officieel heeft aangekondigd, wordt deze op dit moment nog getoetst door het Land Salzburg. Om 14:00 uur komt er meer duidelijkheid!

18.03.2020:  Flachau onder quarantaine

Terwijl wij in onze wekelijkse video-call zitten krijgt Wouter bericht dat het bekende Flachau voorlopig onder quarantaine wordt gesteld (LINK). Dat betekent dat vanaf vandaag niemand Flachau meer in of uit kan. In Flachau zijn actueel drie bevestigde gevallen, maar tot afgelopen zondag waren hier natuurlijk ook zeer veel toeristen. Was jij de afgelopen week/weken nog in Flachau dan doe je er verstandig aan extra op te letten!

Flachau is de buurgemeente van Wouter. In Flachau heeft hij meerdere vrienden en bekenden wonen. Zelf stond hij hier afgelopen weekend nog op de piste. Hij houdt zich zelf nu toch maar extra in de gaten…

De gemeente maakte het nieuws zo bekend:

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.