fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Parel in het Bregenzerwald: skigebied Damüls – Mellau

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Het Bregenzerwald in Vorarlberg is lekker dicht bij huis. Vanuit Nederland en België ben je hier al binnen 8 uur. In de zomer van 2018 waren wij hier al eens op bezoek. Dat beviel zo goed, dat we de afgelopen winter terug zijn gegaan om deze regio ook met sneeuw te ontdekken. Dit keer bezoeken we het skigebied Damüls-Mellau.

Eén van Vorarlbergs grootste skigebieden

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat deze twee losse gebieden aan elkaar verbonden werden en daardoor het skigebied Damüls-Mellau direct tot de grootste skigebieden van Vorarlberg is gaan behoren. Het skigebied biedt met ca. 109 kilometer piste en dertig liften dan ook meer dan genoeg mogelijkheden. De afwisseling in het gebied is groot, omdat je eigenlijk steeds opnieuw op nieuwe berghellingen komt. Hierdoor zijn niet alleen de pistes erg gevarieerd, maar is ook het landschap waar je in skiet constant anders. Dat maakt het maken van een toch door het skigebied dan ook echt een aanrader!

 

Skigebied Damüls-Mellau: absoluut sneeuwzeker!

De slogan van het skigebied is ‘Schneereich’, en dat is niet voor niets. Hier in het skigebied Damüls-Mellau valt per winter gemiddeld (!) 9 meter sneeuw. Het laagste punt van het gebied ligt op 710 meter in het dorp Mellau, het hoogste punt vind je in het gedeelte van Damüls op 2051 meter hoogte. Sneeuwzeker tot 710 meter zul je je wellicht afvragen? Ja! Want wie het pisteplan van dit skigebied bekijkt valt al snel op dat er maar één piste in het gehele gebied is die lager ligt dan 1400 meter: inderdaad, de dalafdaling naar Mellau. Het Bregenzerwald is bovendien een echt ‘Schneeloch’ en mag zich dus jaarlijks verheugen op vele meters sneeuw. Heerlijk!

Wat biedt Damüls-Mellau je nog meer?

Naast een groot, veelzijdig, modern en sneeuwzekerskigebied biedt Damüls-Mellau je nog een heleboel extra’s. Zo zijn er voor de freerider veel poederhellingen in de prachtige backcountry van dit gebied. Vind je hier twee skitunnels – en dat is best een bijzondere ervaring -, kan je je snelheid meten, is er een skicross en wordt er nachtskiën aangeboden. Kortom; meer dan genoeg te doen! En oja, er is ook een super groot Fun Park en een zeer uitdagende rodelbaan. Die laatste twee zie je trouwens in onze volgende aflevering van ‘Der Geheimtipp’ hier op Oostenrijk TV.

Wat vonden wij van Damüls-Mellau?

Ja, wij inderdaad. Want ik was natuurlijk niet alleen. Ook onze cameraman Wouter was natuurlijk van de partij. Wij hebben van het gebied genoten. Wat ons vooral opviel is de hoe weids het gebied is. Je hebt niet echt het gevoel in een skigebied te zijn, maar echt onderweg te zijn in de natuur. Dat maakt het extra mooi en sfeervol, omdat niet iedere helling vol is gebouwd met liften en pistes. Kortom, wat ons betreft een aanrader:  De groeten!

Nog meer informatie over deze regio vind je op onze bestemmingspagina of op de website van het skigebied Damüls-Mellau. Onze andere afleveringen uit de regio al gezien? Hier zie je ze allemaal.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.