fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Foto tip 6

De A-stand in detail – scherpte en diepte in je foto

De A-stand van je camera werd in de vorige aflevering al door Ed de allerkortste fotocursus ooit genoemd. In deze aflevering gaat hij nog wat meer in detail in op deze A stand, die voor diafragmavoorkeuze staat. Want het diafragma is het allerbelangrijkste in fotografie. Scherpte en diepte maakt je foto!

Diafragmavoorkeuze: scherpte en diepte in je foto’s

Waarom vinden we vaak de foto’s van fotografen toch mooier dan de foto’s die we zelf maken? Dat heeft te maken met die scherpte en diepte in je foto. Fotografen spelen veel beter met hun diafragma, maar dat kan jij ook gewoon! Zet die camera weer in de A-stand, stel scherp op je object en zorg dat het diafragma helemaal open staan. Dat doe je door aan het controlewiel op de camera te draaien, weet je nog? Wat je verder moet doen om die scherpte en diepte in je foto te krijgen? Ed legt het je weer in de video uit. Veel plezier!

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.