fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

De groeten uit...!

Kaas, Schnaps en bier in het schitterende Biosphärenpark Großeswalsertal

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Mijn laatste paar dagen heb ik doorgebracht in de Vorarlberg Alpenregion. Deze gecombineerde toerismeregio bestaat uit de dalen Brandnertal, Klostertal en Großeswalsertal. In elk dal ben ik natuurlijk even op bezoek geweest. Ik begon in het Großeswalsertal met een bezoek aan de Biosennerei Marul en heb de middag in de bergen boven Sonntag – Stein doorgebracht. Wat een geweldige plek!

Biosennerei Marul: een echte kaasmakerij

Eerder tijdens mijn verblijf in het Vorarlberg had ik al kaas gemaakt op de Mittelalp. Dat was kleinschalig. Hier in de Biosennerei Marul gaat het er allemaal wat groter aan toen en dat is best gaaf om een keer te zien. Kaasmaker Klaus is een energieke man die iedere dag vroeg opstaat om van de melk van de lokale boeren heerlijke kaas te maken. Ik kwam binnen terwijl de melk al langzaam aan het indikken was in de grote koperen bakken. Klaus geeft ‘vol gas’. In hoog tempo werkt hij tussen de machines door en maakt zo de beste kazen. De beste, omdat hij al meerdere prijzen heeft gewonnen. Natuurlijk heb ik dat ook even mogen proeven; heerlijk! Half 10 in de ochtend zat het werk er op en was het voor Klaus tijd voor een biertje. Natuurlijk dronk ik er eentje mee…

Wandeling in Sonntag – Stein

In de middag wilde ik natuurlijk ook nog wat meer van de bergen van het Großeswalsertal zien. Dus verplaatsten we naar het oude liftje bij Sonntag dat ons over het dal heen naar Stein bracht. Hier gaan verschillende mooie wandelpaden weg en ik koos voor de wandeling naar de Breithornhütte. Wat een prachtig gebied dit zeg. Echt een Oostenrijks almgevoel. De koeien waren door de boeren net naar de almen gebracht en dat was wel zo gezellig. Veel gezelschap onderweg :).

Breithornhütte op 1680 meter in Großeswalsertal

Dit is echt een aanrader. Deze hut ligt zo ongelofelijk mooi. Hier boven waan je je weg van de drukke wereld beneden in het dal. Zo puur en zo gezellig. Het uitzicht is overweldigend, het eten ongelofelijk lekker en ook het aangeboden Schnappsje was heerlijk. Kortom een top plek en de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de lift loop je ongeveer 1,5 uur naar boven. Het beste doe je dit op tijd, zodat je daarna lekker de hele middag nog in de zon kunt genieten. Ik heb in ieder geval genoten.

Hou je van rust en puurheid?

Dan is het Großeswalsertal echt wat voor jou! Geen grote dorpen, geen massatoerisme, maar wel echt Oostenrijk en een hele vriendelijke lokale bevolking. Kijk niet raar op als een paar lokale boeren je ineens uitnodigen op hun alm en je een Schnappsje mee moet drinken… Mij overkwam het ook.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.