fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Koufront trekt Oostenrijk binnen

De sneeuwkanonnen staan aan, ben jij er ook klaar voor?

Zondagavond is er een koufront Oostenrijk binnen getrokken. Dat koufront wordt door de (grotere) skigebieden gebruikt om de sneeuwkanonnen eens flink te laten spuiten! Dit keer dus niet alleen door de gletsjerskigebieden, maar ook door een fors aantal lager gelegen gebieden. Behoorlijk vroeg zo natuurlijk in de laatste dagen van oktober, maar mooie plaatjes levert het natuurlijk altijd op.

Het jaarlijks terugkerende schouwspel

Al meerdere jaren woon ik nu in Oostenrijk. Ieder jaar is het weer prachtig om te zien hoe goed de skigebieden hier voorbereidt zijn op de komst van het winterseizoen. Begin oktober worden alle sneeuwkanonnen weer in positie gebracht om zodra het koud is te kunnen gaan draaien. Dat betekent dat ik rond deze tijd altijd net wat meer op de pistes let dan normaal. Draaien ze al?

Gisteren was het zo ver! Ineens zag ik tijdens het autorijden dat bovenop de Schmittenhöhe de sneeuwkanonnen aanstonden. Als ze in Zell am See al aan staan, dan weet je vrij zeker dat er op meer plaatsen besneeuwd wordt. Een rondje webcams bevestigde: van Saalbach, Kitzbühel, Flachau tot Schladming wordt er flink wat sneeuw gemaakt. Tot morgenochtend lijkt het daar in ieder geval nog koud genoeg voor.

Mijn ski’s zijn gewaxt hoor, die van jullie ook? De Planai in Schladming zal als het even kan zo snel mogelijk de pistes open gooien. Dat zal nu verwacht ik nog niet lukken, zoals gezegd wordt het vanaf morgen weer iets te warm. Maar weet dat bij een volgende sneeuwval of koudeperiode hier de basis al ligt! Hieronder nog een paar mooie beelden uit de skigebieden.

  


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.