fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Wintersportverzekering: hoe zit het?

Ski’s gestolen? Zo voorkom je diefstal van skimateriaal

Dit is een samenwerking met de ANWB

Sinds deze winter skiën wij van Oostenrijk TV allemaal op een paar gloednieuwe ski’s van HEAD. Mooie en nieuwe skimaterialen, de droom van elke wintersportliefhebber. Meestal gaat het gewoon goed, maar toch knijp ik ‘m soms even als ik mijn gloednieuwe spullen in de rekken sta en de hut in ga voor een lunch of après-ski. Wij geven een aantal tips hoe je diefstal van skimateriaal kan voorkomen!

Alsof iedereen z’n smartphone op straat laat liggen

Soms verbaas ik me er eigenlijk wel over. Op een mooie drukke dag staan de skirekken bij de skihutten altijd overvol en iedereen gooit z’n mooie materiaal in de rekken en loopt zonder er over na te denken het terras op om te genieten van de zon. Gelukkig is dit meestal geen probleem. Toch is het eigenlijk raar als je je bedenkt dat een beetje skiuitrusting misschien wel net zoveel kost als je smartphone. En die laat je natuurlijk nooit zomaar op straat liggen 😉

Zo verklein je de kans op diefstal van skimateriaal!

Helemaal uitsluiten dat je skimateriaal wordt gestolen kan je nooit, maar we geven je een aantal makkelijke tips om je hierbij een handje te helpen!

(1) Heb je in je hotel of bij de lift een skidepot? Berg je spullen lekker daar op, dan ben je er zeker van dat ze er nog zijn als je terugkomt!

(2) Zet je ski’s niet als paar weg, maar zet ze allebei op een andere plek. Aan één ski heeft namelijk niemand wat.

(3) Koop een skislotje! Deze vind je tegenwoordig in de meeste sportwinkels.

(4) Skistokken: misschien worden ze niet altijd gestolen, maar wel snel verwisseld in ieder geval. Hang daarom allebei je skistokken aan het bandje over de punt van je ski. Zo is de kans kleiner dat iemand (per ongeluk) een verkeerde skistok meeneemt.

Skimateriaal toch gestolen: wat nu?

Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit. Maar wil je zorgeloos genieten van je wintersportvakantie? Zorg dan gewoon voor een goede reisverzekering met wintersportdekking.  De ANWB biedt een goede doorlopende reis- en annuleringsverzekering aan met modules waarmee je zelf je verzekering kan samenstellen. Zo kies je eenvoudig voor een aanvullende wintersportdekking waarbij ook je wintersportuitrusting is meeverzekerd. Zo zijn zelfs de kosten voor vervangend materiaal gedekt. Meer informatie? Check de website van de ANWB reisverzekering wintersport!

>> Benieuwd wat een redding met de helikopter of banaan kost? Dat lees je hier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.