fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Spectaculaire Klettersteig

Drachenwand: met zwetende handen omhoog

Voordat het noodweer losbarstte in Oostenrijk vorig weekend was het nog prachtig weer. Vorige week zaterdag scheen de zon gewoon bij de Mondsee en deden wij de spectaculaire Drachenwand Klettersteig: een pittige tocht met een fantastisch uitzicht over de Mondsee!

Klettersteig: wat is het?

Veel mensen komen ‘s zomers in Oostenrijk om lekker te wandelen of te fietsen of te genieten van de mooie Oostenrijkse meren. De laatste tijd zie je dat de klettersteig aan populariteit wint, het is dan ook een uitdagende manier om op plekken te komen die je tijdens een ‘gewone’ wandeling niet bereikt. Bij een klettersteig volg je namelijk een route op een steile bergwand waarbij je gezekerd bent aan een staalkabel. Je bevestigd jezelf aan deze staalkabel met een klettersteigset. Een klettersteig is zeker niet ongevaarlijk dus zorg altijd voor de juiste materialen en de juiste kennis!

Drachenwand Klettersteig bij de Mondsee

De Drachenwand Klettersteig is een flinke rotspartij aan de oevers van de Mondsee. De naam is zeker toepasselijk, want het is een pittige en vrij lange tocht omhoog. Met de juiste materialen en ervaring is het een absolute aanrader, met schitterend uitzicht over de Mondsee gegarandeerd. De route omhoog duurt zo’n twee à drie uur en via een andere route ben je in zo’n anderhalf uur weer beneden.

Met zwetende handen omhoog

Vanaf Gasthof Drachenwand lopen we in een klein half uur licht omhoog tot aan de rotswand. Hier trekken we de klimgordels aan, maken onze Klettersteigset vast, zetten we onze helmen op en controleren we elkaars materiaal. De route begint met een flinke ladder van zo’n 10 meter die recht omhoog gaat. Een goed begin dus! Via de steile rotswand klimmen we steeds hoger en krijgen we uitzicht op de Mondsee. De moeilijke stukken zorgen voor behoorlijke zweethanden. Met hoogtevrees heb je hier niets te zoeken, want de afgrond is gedurende het hele stuk enorm. Gelukkig worden de moeilijke passages wel afgewisseld met wat minder moeilijke passages waardoor je tussendoor ook even tot rust kunt komen.

Hangbrug boven 300 meter afgrond

Op ongeveer de helft van de route komen we misschien wel de highlight van deze tocht tegen: een spectaculaire hangbrug boven 300 meter afgrond, met een mega uitzicht over de Mondsee. Gegarandeerd mooie foto’s maken hier dus! Naast de hangbrug heb je ook de mogelijkheid om een unieke foto te maken op het houten bankje dat in de rotsen is bevestigd (zie foto’s), zoiets hadden wij nog nooit gezien! Het laatste stuk van de route is wat vlakker en uiteindelijk komen we bij het kruis aan op iets meer dan 1000 meter hoogte. Genieten van het uitzicht, broodje eten, en weer naar beneden. Wat een schitterende tocht!


Meer informatie over de Drachenwand Klettersteig vind je hier. Een uitgebreid artikel over wat klettersteigen is en wat je er voor nodig hebt vind je op hier.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.