fbpx
Logo
Menu sluiten

Bergen met sneeuw

Eisriesenwelt Werfen heeft moeite om de grot weer te vinden!

Ken jij de Eisriesenwelt Werfen al? Nee? Ga dan zeker een keer langs wat het is absoluut de moeite waard om deze ijsgrot in het Salzburgerland te bezoeken. Het is een waar spektakel om zo diep de berg in te kunnen en dat daar ook nog eens een enorme hoeveelheid ijs ligt. Een soort gletsjer in de berg zeg maar. Je kunt in de Eisriesenwelt Werfen alweer vanaf 28 april (meivakantie!) terecht. Dit jaar zullen ze wel extra hun best moeten doen om dan open te kunnen gaan, want ze hebben bergen met sneeuw weg te ruimen!

Veel werk voor de mannen van Eisriesenwelt Werfen

De grot van de Eisriesenwelt Werfen bereik je te voet of met een heel steil kabelbaantje. Vanaf het kabelbaantje is het normaal nog zo’n 20 minuten lopen naar de ingang van de ijsgrot. En juist deze weg ligt dit jaar bedolven onder meters sneeuw. En op zo’n steile berghelling heb je dan bijzonder materiaal nodig om de weg weer vrij te krijgen voor het nieuwe bezoekersseizoen weer van start gaat. Respect voor deze mannen hoor!

Ook gewoon graven met de hand!

Maar lang niet alles kan met de machines weggeruimd worden. Dus dat betekent dat er ook gewoon met de hand geschept moet worden. Nou, begin er maar eens aan! Zou jij het doen? De mannen hier boven maken lange dagen, zodat de bezoekers straks weer veilig naar de grot kunnen komen. Alles voor het toerisme dus!

Ook in de grot is er werk aan de winkel

Maar niet alleen buiten de grot is er veel werk te doen. In de grot van de Eisriesenwelt Werfen zijn trappen aangelegd, zodat de bezoekers veilig langs het ijs door de grot kunnen lopen. Maar het ijs gaat natuurlijk gewoon zijn eigen weg en dat betekent dat ieder jaar de trappen ook in de grot weer ijsvrij gemaakt moeten worden. Maar niet alleen de trappen, maar ook het ijs zelf wordt ‘schoon gemaakt’. Stof wordt van het ijs verwijderd zodat de grot mooi glimt als de eerste bezoekers komen. Wat een werk en dat de hele dag in het pikke donker.

Het is een bezoek waard

De Eisriesenwelt Werfen is echt een bezoek waard. Het is een heerlijke afkoeling op een warme zomerdag (in de grot is het altijd rond het vriespunt), maar ook gewoon een supergave vakantiebelevenis met de kinderen. De grot bereik je via een goed aangelegd wandelpad met een spectaculair uitzicht. Wat je in de grot gaat zien moet je zelf maar ervaren…

Meer informatie over de Eisriesenwelt Werfen vind je op www.eisriesenwelt.at 

Fotobron: Facebookpagina Eisriesenwelt


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.