fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Emigratie gastblog

Verhuisd naar Oostenrijk: het emigratieblog van Caroline (DEEL 2)

Caroline is in haar eentje naar Oostenrijk verhuisd. Wij spotte haar op Instagram en waren heel benieuwd naar het achterliggende verhaal van haar emigratie. Caroline gaat jullie in een blogserie ‘Verhuisd naar Oostenrijk’ op de hoogte houden van haar belevenissen. Viel Spass! 

Een paar weken terug vertelde Caroline jullie in een prachtig en open verhaal hoe zij er toe is gekomen naar Oostenrijk te emigreren. Gemist? Lees dat dan hier eerst nog even terug.  Nu dus deel twee van haar blogserie: de verhuizing vanuit Amsterdam naar Oostenrijk.

Op moment van schrijven is het 12 augustus 2019 en ben ik 4 dagen geleden, letterlijk en figuurlijk, in Oostenrijk geland. Zoals ik in mijn vorige blog schreef is mijn leven zelden saai en dit geldt zeker voor de afgelopen weken.

Nog even ongelofelijk genieten

Op 17 juli ben ik samen met mijn Oostenrijkse liefde Wolfgang in de auto gestapt en zijn we naar la bella Italia gereden. We hebben eerst een dag in het mooie Florence doorgebracht en daarna zijn we via San Gimignano en Siena naar Piombino gereden. Hier zijn we op de boot gestapt en hebben we de overtocht naar Portoferraio, Elba, gemaakt waar we zes heerlijke dagen hebben gehad. We zijn het hele eiland rondgereden waarbij we cultuur hebben gesnoven, bergen hebben beklommen, heerlijk hebben gegeten en op prachtige stranden hebben gelegen. Deze vakantie is in meerdere opzichten bijzonder geweest. Het is de eerste vakantie met Wolfgang, die ik 3 maanden geleden hier in Oostenrijk heb ontmoet, en tevens is dit de laatste vakantie voordat de hectiek losbreekt met emigreren en het verbouwen van Lodge Rose’s Heart.

Nog even terug naar Nederland

Om 4.00 uur in de ochtend op vrijdag 26 juli stap ik in mijn auto en rij ik met lege koffers naar Nederland. Op 8 augustus zal ik deze koffers, gevuld met winterkleding, in een vliegtuig zeulen en naar Oostenrijk vliegen. Mijn auto laat ik namelijk achter in Nederland aangezien het gemakkelijker is om in Oostenrijk een auto te kopen dan om mijn auto te laten importeren. Na een hele voorspoedige reis kom ik om 14.00 uur aan bij mijn lieve vriendin Saskia en haar gezin waar ik de komende 2 weken verblijf. Een dag later sta ik op een bloedhete zolder mijn spullen in te pakken want het gaat nu écht gebeuren; 6 augustus komt de verhuiswagen.

De rollercoaster begint…

Op maandag heb ik nog even snel afspraken bij de anesthesie en de radiologie in het ziekenhuis want op 1 augustus wordt een goedaardige tumor op mijn schildklier weggehaald. Tot deze datum ben ik druk met inpakken en neem ik afscheid van een aantal vrienden. Gelukkig is er ook tijd om nog even een paar uur op het srand te liggen en te genieten van een prachtige zonsondergang. Na mijn behandeling aan mijn schildklier neem ik 1 dagje rust en dendert de verhuistrein onverminderd door.

Dankbaar voor prachtige vriendschappen

Gelukkig staan de hulptroepen klaar om mij verder te helpen met inpakken en schoonmaken. En dan na een dag inpakken zegt Sabine,1 van mijn beste vriendinnen; ‘Kom laten we nog een wijntje doen bij de Rijncantine’. Eigenlijk wil ik nog even verder want ruim 1 dag later staat de verhuiswagen op de stoep maar ik laat mij overreden. En dat blijkt meer dan de moeite waard….. Er is een afscheidsfeestje geregeld! Ontroerd en intens dankbaar geniet ik nog even samen met mijn lieve vrienden en onze prachtige vriendschappen.

Het einde van een tijdperk

Zoals gezegd staat op 6 augustus de verhuiswagen voor de deur en worden al mijn spullen ingeladen. Deze worden opgeslagen en zie ik weer terug rond half december als Lodge Rose’s Heart klaar is. Een dag later zit ik bij de notaris en ben ik niet langer de bewoonster van de Hunzestraat 55-2 in Amsterdam; mijn appartement met 9 Jaar lief en leed, gieren en brullen, oeverloos ouwehoeren, gezellige etentjes, mooie en bijzondere gesprekken, onvergetelijke herinneringen, een lach en een traan, vallen en altijd weer opstaan, liters wijn maar vooral mijn liefdevol thuis waar ik intens van heb genoten. Na een afscheidslunch met mijn makelaar en vriendin Puck staat er nog 1 ding op de agenda. Na bijna 47 jaar in Amsterdam gewoond te hebben schrijf ik mij niet alleen uit in de gemeente Amsterdam maar schrijf ik mij ook uit in Nederland. Best een gek gevoel nu het definitief is…

Dare to follow your dreams

Gelukkig slaap ik mijn laatste nachtje in Nederland in Amsterdam bij mijn beste vriendje Erick en geniet ik nog even extra van “mijn” geliefde stad. Na een kort nachtje gaat om 3.00 uur de wekker en vlieg ik met 4 koffers mijn nieuwe droomtoekomst tegemoet. Op naar het volgende avontuur; de verbouwing van lodge Rose’s Heart!

Liebe Grüße,

Caroline


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.