fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Fernpass kan toch een optie zijn

Onduidelijke berichtgeving Fernpass: niet compleet gesloten!

Dit is een bericht van januari 2019 en dus geen actueel bericht over de situatie op de Fernpass. Hopelijk verloopt jullie reis voorspoedig! Wil je de mooiste beelden van ons in je inbox ontvangen? Abonneer je dan via de box hieronder op onze nieuwsbrief. Of ga naar de Homepage en start met het ontdekken van Oostenrijk. Fijne vakantie!

Op dit moment zijn wij in de Tiroler Zugspitz Arena en daar baalt men goed van de berichtgeving rondom de Fernpass. Op veel plaatsen wordt bericht dat de gehele pas gesloten zou zijn en je daardoor Oostenrijk / de Alpen via deze kant niet in en uit komt. Dat is niet juist, de Fernpass zelf is namelijk gewoon open.

Hoe zit het precies?

Gisteren ging het persbericht uit dat de Fernpass in verband met de verwachte sneeuwval bovenop de vele sneeuw die er al ligt uit voorzorg gesloten wordt tussen Bichlbach en Lermoos (tot dinsdagavond 15 januari). Veel media hebben dit opgepikt en bericht dat de Fernpass compleet gesloten is en je dus niet vanuit deze kant naar Nassereith en dus dieper Tirol in kunt komen. Dat is niet helemaal juist. De Fernpass zelf is gewoon open. Vanzelfsprekend kan je door de sluiting tussen Bichlbach en Lermoos niet de ‘normale’ en snelle route via Reutte richting de pas zelf rijden, maar de alternatieve route via Garmisch-Partenkirchen is gewoon open en dan kom je via Ehrwald en Biberwier wél op de Fernpass en dus via daar dieper Oostenrijk in. Of er weer uit natuurlijk. Deze route is wel duidelijk langer, maar kan voor sommige bestemmingen toch sneller zijn dan andere omwegen.

Check voor vertrek zelf goed de situatie

Het is aan te raden dat wanneer de Fernpass je normale route naar je vakantiebestemming is, zelf goed te kijken wat nu de snelste route is, want het is niet per se nodig de Fernpass compleet te omzeilen (Voor vrachtverkeer is deze overigens wel volledig afgesloten!) en dit kan zomaar toch nog de snelste route naar je vakantiebestemming zijn.

Wij genieten momenteel trouwens volop hier in de prachtige Tiroler Zugspitz Arena en vertrekken maandag vanuit Ehrwald via de Fernpass weer terug dieper Tirol in.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.