fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Foto tip 4

Uitleg over de ronde instelknop die op iedere camera zit

Maak jij bij het fotograferen wel eens gebruik van de ronde instelknop? Of laat je je camera gewoon altijd op automatisch staan? Maak er gebruik van, want iedere instelling heeft zo zijn voordeel voor het juiste fotomoment! Ed geeft je in deze video uitleg over deze instelknop en de mogelijkheden die deze je bij het fotograferen biedt.

Uitleg over de ronde instelknop, wat betekenen die letters?

P, A, S, en M. Ze staan op iedere camera, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Ed ligt in bovenstaande video op een rustige manier uit wat deze letters betekenen. We verklappen het vast een beetje; sluitertijd, diafragma en Iso-stand, het heeft er allemaal mee te maken. Goed luisteren naar Ed dus, dan weet je voortaan wanneer je welke stand wilt gebruiken.

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.