fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Foto tip 3

Waar let ik op bij het kopen van een statief?

Maak jij bij het fotograferen wel eens gebruik van een statief? Zo ja, dan heeft Ed een paar handige tips waar op te letten bij het kopen van een statief. Mocht je nog geen statief gebruiken, misschien overtuigd Ed je deze serie waarom dit wél te gaan doen…

Waar let ik op bij het kopen van een statief?

Ed heeft als tip om te kiezen voor een statief met draaisluitingen, omdat die altijd werken, nooit vervuilt raken en nooit sluiten. Dat in tegenstelling tot een statief met clipsluitingen, aldus Ed. Hij kiest bij voorkeur voor een Travel model, omdat je daarmee ook heel laag bij de grond kunt fotograferen. Zo kom je bijvoorbeeld dicht bij een riviertje of bergmeertje. En natuurlijk, niet onbelangrijk is de hoogte van het statief.  In de video gaat hij uitgebreid in op de allerlei zaken waar je op moet letten bij het kopen van een (goed) statief.

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.