fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

Spanning & sensatie in Serfaus-Fiss-Ladis

Gastblogger Sjoerd was een week in het schitterende Serfaus-Fiss-Ladis en schreef voor ons twee gastblogs over zijn ervaringen. Zijn eerste gastblog gemist? Check het hier

Buiten dat ik heb mogen ervaren dat Serfaus-Fiss-Ladis een prachtig skigebied is, heeft het voor de waaghalzen ook nog wat extra avontuurlijkheid in petto! Hieronder drie gave activiteiten die durfallen op hun to-do lijstje kunnen zetten wanneer ze in de buurt zijn, zowel in de zomer als in de winter.

1. Fisser Flieger

Bovenaan de Möseralmbahn in Fiss staat de ‘Fisser Flieger’, een 700 meter lange kabelbaan waarmee je over de piste heen scheert hangend onder een mooi vormgegeven vlieger. De baan komt op het hoogste punt maar liefst 50 meter boven de grond. De extra kick krijg je door het feit dat je, gehesen in een goed pak, daadwerkelijk ‘hangt’ onder de vlieger. À la superman dus!  De skihelm kan af, maar zorg wel dat je je skibril op houdt, dan kan je optimaal genieten van het uitzicht zonder dat de wind in je ogen blaast. Let’s gooo!!

Fisser Flieger

2. Familien-Coaster-Schneisenfeger

Hoewel wij hier zelf helaas niet aan toe kwamen tijdens ons bezoek in Serfaus-Fiss-Ladis (er is hier zoals je aan mijn blogs merkt gewoon te veel te doen ;-)), is de ‘Schneisenfeger Familien Coaster’ wel een hele gave activiteit voor zowel in de zomer als in de winter. Het beginpunt ligt halverwege de Alpkopfbahn die vertrekt vanuit Serfaus. Je stapt alleen of met z’n tweeën in een van de ‘tubbogans’ en jij bepaalt zelf hoe hard je door de bochten naar beneden zoeft op de 1,5 kilometer lange afdaling! Topsnelheid is maar liefst 40 kilometer per uur, echter wil je nou wat meer van de omgeving willen genieten kan je de rem wat meer aantrekken.

Skyswing

3. Skyswing

Op dezelfde locatie als de Fisser Flieger staat ook de ‘Skyswing’. Dit is er eentje voor de echte thrillseekers onder ons, want deze attractie laat je echt het vrije-val-onderbuik-gevoel voelen. Het prachtige uitzicht wat voor je ligt ga je kunnen bekijken onder alle hoeken, deze attractie gaat namelijk een flink aantal keren over de kop! Erg gaaf voor de ultieme kick, zorg er wel voor dat je niet net geluncht hebt ? Ohja, er zijn overigens drie standen die aangevraagd kunnen worden waarbij er ook een rustige swing-stand is waarbij je niet ondersteboven komt te hangen, dus voor ieder wat wil(d)s!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.