fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

Serfaus-Fiss-Ladis: van alle markten thuis

Gastblogger Sjoerd was een week in het schitterende Serfaus-Fiss-Ladis en schreef voor ons een gastblog over zijn ervaringen. Wil je ook een gastblog schrijven? Mail ons op servus@oostenrijktv.nl

Een skigebied in Oostenrijk waar zowel jong als oud(er) zich gegarandeerd vermaakt, waar genoeg uitdaging is voor elk niveau wintersporter en waar het liefst ook nog een levendige après ski te vinden is? Dat is vaak de vraag bij de keuze voor een skigebied. Serfaus-Fiss-Ladis moesten wij, een vriendengroep jonge werkenden, toch maar eens proberen volgens kennissen en collega’s. Ik kan jullie vertellen, het heeft onze verwachtingen overtroffen!

Appartement in Serfaus vlak bij de lift

Van de 3 dorpen in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis is Serfaus de grootste en het hoogst gelegen (1427 meter). Hier verbleven wij in ons appartement, op loopafstand van de skiliften. Dit was natuurlijk erg fijn, hoewel wij ons verbaasden over de metrolijn die onder de hoofdweg door het dorp loopt. Hiermee ben je vanuit het hele dorp in no-time bij de skiliften, ook vanaf de grote parkeerplaats aan het begin van het dorp voor degenen die met de auto komen. Het dorp doet rustiek en knus aan, met mooie chalets en mix van gastronomie, sportwinkels en specialiteitenzaakjes.

Uitdagend en uitgestrekt skigebied

Voor ons ligt het echte werk natuurlijk bovenop de berg; het skigebied. Liggend op een hoogte tussen de 1.200 en 2.828 meter is dit sowieso al een vrij sneeuwzekere hoogte, maar indien nodig kan ook nog eens 80% van de pistes besneeuwd worden. Kortom, altijd sneeuw. Het gebied is groot, het strekt zich uit over meerdere dalen, weg van de dorpen, waardoor je echt het berggevoel krijgt. En dat gevoel hebben we gekregen; zeker in de ochtend met vers geprepareerde pistes op de nog rustige Masnerkopf helling.

De pistes rondom de Masnerkopf

Tip: de Masnerkopf!

De Masnerkopf is het snelst te bereiken vanuit Serfaus, waardoor je ’s ochtends vroeg een geruime tijd op zeer rustige pistes kunt skiën. Brede en lange pistes, met veel opties om door te steken tussen verschillende pistes – voor wanneer je een klein stukje off-piste wilt meepakken. Door het prachtige weer zien de vele terrassen er verleidelijk uit. Na een ochtend fanatiek skiën is het daar heerlijk vertoeven in de zon en is die ‘Russ’ (witbier met sprite) echt verdiend!

Voor wie de skidag in stijl en met een goed feest wil afsluiten staat beneden in het dal van Serfaus altijd de Patschi klaar! Een apres ski bar waar de skileraren hun fooi opdrinken en waar het in de bar een levendige bedoening is. Mocht je nog een snack willen, probeer de ‘wedges’, echt een aanrader.

Een welverdiende Russ (witbier met Sprite)

Serfaus-Fiss-Ladis: van alle markten thuis!

Al met al is het gebied Serfaus-Fiss-Ladis dus zeker geschikt voor een vriendengroep die aardig kan skiën als wij, maar ook voor gezinnen met kinderen. Fiss en Ladis zijn de wat rustigere dorpen met kortere afstand tot de kinderpistes. Voor het skigebied zelf maakt het echter weinig uit in welk dorp je zit, we hebben ons verbaasd over de vlotte verbindingen in het hele gebied. Wij komen hier zeker terug!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.