fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 8

Geheimtipp: E-motorcrosspark Schmitten Zell am See

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Een keer wat anders, dat moeten ze gedacht hebben in Zell am See – Kaprun. Nou, dat is gelukt hoor, want met het E-motorcrosspark Schmitten hebben ze echt een unieke belevenis neergezet. Wat houdt dit dan in? Nou, dat je op echte crossmotoren binnen een afgezet parcours heerlijk gas kunt geven en je helemaal kunt uitleven. En dat zonder de enorme herrie en benzine luchten, want de motoren rijden 100% op groene stroom. Ik mocht het in deze aflevering van ‘Der Geheimtipp’ voor je uittesten.

Mag je zomaar op de motor dan?

Ja, dat mag. De motoren zijn makkelijk te bedienen (je hoeft niet te schakelen) en je blijft binnen een afgezet parcours. In principe kan iedereen dus gewoon de motor opstappen en wegrijden. Ook ik had nog nooit op een motor gezeten en dan is het vooral even wennen, want zo’n motor heeft toch een behoorlijk gewicht wat je in bedwang moet houden. Vooral de (scherpe) bochten zijn aan het begin echt verschrikkelijk; je kunt simpelweg niet snel, maar ga je te langzaam dan val je bijna om en dat is met het gewicht van de motor ook niet fijn. Het is echt gewoon een paar rondjes oefenen. Op de rechte stukken in het E-motorcrosspark Schmitten durf je waarschijnlijk vrij snel gas te geven.

Het parcours van E-motorcrosspark Schmitten

Je vindt het E-motorcrosspark Schmitten direct boven aan de AreitXpress. Kan niet missen. Hier is een zigzaggend parcours opgebouwd met behoorlijk wat (scherpe) bochten. Bewust natuurlijk, om de snelheid er een beetje uit te halen. Toch zijn er voldoende rechte stukken om het gas lekker open te kunnen trekken. Voor de echte waaghalzen zijn er ook meerdere obstakels in het parcours gelegd. Ik was natuurlijk een echte beginner, maar ook als ervaren rijder moet dit toch behoorlijk kicken zijn volgens mij!

Is het gevaarlijk?

Zoals alles met snelheid, is ook dit natuurlijk niet zonder gevaar. Op de veiligheid wordt wel natuurlijk zo goed als mogelijk gelet, want je krijgt eerst een instructievideo te zien en je gaat niet de motor op zonder de nodige beschermende kleding. Maar vooral jijzelf bepaalt hoe gevaarlijk het is, want jij controleert je eigen snelheid. De motor zelf heeft 3 verschillende standen (1, 2 en 3) en die bepalen de power van de motor. Waarbij standje 3 echt de turbo is. Die heb ik zelf niet uitgeprobeerd, dat was me te veel van het goede. Standje 2 was voor mij zo voor de eerste keer eerlijk gezegd al op het randje. Die dingen heb zo ongelofelijk veel power joh! Bij de minste of geringste handbeweging op het gas vliegt de motor al onder je vandaag. Het was ook standje twee waarbij ik de controle verloor en een val maakte… hoort erbij. Gelukkig ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Een ochtend vol adrenaline

Dat was het voor mij! Nooit gedacht dat motorcrossen zo intensief is. Conditioneel vraagt het gek genoeg best veel. Binnen no-time had ik het bloedheet. Dat gecombineerd met de positieve adrenaline maakt dit voor mij wel een echte Geheimtipp hier in Zell am See – Kaprun. Hou je van snelheid, van actie en ben je niet bang aangelegd, probeer dit dan zeker een keer uit! En oja, voor de kinderen ligt er ook een klein parcours, dat vinden ze vast helemaal het einde…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.