fbpx
Logo
Menu sluiten

Genieten tijdens Lockdown

Geniet van muzikale Kerstshow uit Filzmoos

De Nederlanders mogen voorlopig niet naar Oostenrijk mogen, maar dat betekent niet dat jullie niet kunnen genieten van dit prachtige land. Een van die manieren is natuurlijk het delen van bijzondere beelden. Wij brengen het Oostenrijk gevoel bij je thuis, dat is wat wij willen. En wat is er dan mooier dan jullie tijdens de lockdown voorzien van een prachtige kerstshow?

Zoals de meeste van jullie weten wonen Valentijn en Wouter permanent in Oostenrijk. Wouter, onze cameraman, heeft naast zijn werkzaamheden voor Oostenrijk TV uiteraard nog andere opdrachtgevers.  Zo heeft hij de afgelopen tijd een prachtig project mogen filmen voor het Tourismusverband Filzmoos. Filzmoos had voor dit jaar een grote kerstshow met meerdere muziekgroepen georganiseerd maar vanwege Corona is deze  afgeblazen. En dus zat er voor Filzmoos niets anders op, dan creatief omgaan met de geldende beperkingen en is er  besloten een Musikalische Weihnachtsidylle te organiseren. Op 7 december jl. was er om 18.00 uur een live uitzending via YouTube te volgen waar meer dan 1000 apparaten op aangesloten waren.

Een ware kerstshow uit Filzmoos

Uiteraard is deze uitzending ook bedoeld om Filzmoos als vakantiebestemming te promoten. Aangezien Wouter in buurgemeente Eben im Pongau woont kent hij de omgeving door en door. De Hofalmen waar deze opnames zijn gemaakt zijn een echte Highlight en zullen door meerdere van onze lezers absoluut wel eens bezocht zijn.

Wat is een Musikalische Weihnachtsidylle?

Een ‘idylle’ is volgens Google:

Een idylle (afgeleid van het Griekse eidyllion, kleine beeltenis) is een kort gedicht; veelal bevat een idylle beschrijvingen van landschappen, landelijke taferelen, burchten, enzovoort, beschreven in een vredige en harmonische stijl.

Deze uitzending van ruim een uur stond in het teken van een ‘Besinnliche Weihnachten’.  Lokale en nationale muzikanten speelden afwisselend verschillende muziekstukken, van ‘Heimische’ tot Schlager.

Skister Michaela Kirchgasser als presentator

Tourismusverband Filzmoos had niemand minder dan voormalig wereldkampioene skiën Michaela Kirchgasser opgetrommeld. Michaela kwam net terug van een lange serie opnames Dancing Stars, waar zij als uiteindelijk winnaar van het podium kwam.
Als bekende Filzmoserin was de keuze natuurlijk snel gemaakt.

De uitzending is een mooie mix tussen muziek, omgevingsbeelden, Lorenz de verhalenverteller en nog veel meer. Neem vanavond lekker een goed uur de tijd en geniet van deze unieke uitzending. BEKIJK EN GENIET VAN DEZE KERSTSHOW

Sfeerbeelden tijdens de opnames


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.