fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Klein maar fijn

Genieten in familieskigebied Rauris

Gisteren (tweede kerstdag) bracht ik samen met mijn vrouw een ietwat onverwacht bezoek aan het familieskigebied Rauris. Onverwacht, omdat we eigenlijk naar Saalbach wilden gaan. Ineens bij het ontbijt kwam het in me op. We waren beide nog wat moe van de gezellige eerste kerstavond, maar wilden wel naar buiten. Ineens hadden we geen zin in Saalbach – waar we normaal maar wat graag naar toe gaan overigens – om ons daar onder de massa te begeven. Het eveneens vlakbij gelegen Rauris kwam in mij op en dat bleek een goede keuze!

Het familieskigebied Rauris

Het skigebied van Rauris is een klein maar fijn gebied met ruim 30 km aan pistes omgeven door de indrukwekkende bergen van het nationale park Hohe Tauern. In totaal zijn er 10 liften, waarvan de 3 gondelbanen (Hochalmbahn, Gipfelbahn en Waldalmbahn) de belangrijkste zijn en ca. 80% van het skigebied perfect ontsluiten. Deze liften zijn uiterst comfortabel en brengen je snel en veilig naar boven. Ideaal voor de vele gezinnen hier in Rauris!

Ook leuke off-piste mogelijkheden

Wie het ook leuk vindt zich zo nu en dan off-piste te begeven, zal zich in dit gebied zeker niet vervelen. Veel liften ontsluiten mooie hellingen die je vrij eenvoudig kunt bereiken. Voordeel van in een kleiner gebied onderweg zijn is dat je de hellingen langer voor jezelf hebt. Veel ‘first lines’ dus hier als je off-piste onderweg bent. Ga je buiten de piste, denk je er dan wel aan dat je goed voorbereid en met de goede uitrusting op pad gaat?

Herontdekt: stressvrij skiën!

Steeds meer mensen lijken ook bij de wintersport op zoek te zijn naar groot, groter, grootst. Jazeker, grote skigebieden zijn leuk! En zo nu en dan een dag echt veel kilometers maken vind ook ik fantastisch. Maar onze dag gisteren in het familieskigebied Rauris, is een dag geweest die bij ons de ogen weer heeft geopend om juist ook vaker in de kleine(re) skigebieden te gaan skiën. Het was zo relaxed. Het begint al bij aankomt op de parkeerplaats, waar niet auto na auto na auto aan komt rijden en we gewoon rustig konden parkeren. Geen wachttijden bij de liften, geen hordes mensen op de piste, maar ook zo nu en dan hele hellingen voor jezelf alleen. En dat in het hoogseizoen! Natuurlijk hebben we vaak dezelfde liften genomen, maar de pistes waren heerlijk, dus waarom moeten we eigenlijk na iedere lift een nieuwe piste kunnen skiën? Mijn vrouw en ik vonden het een verademing. Lekker ontspannen een dagje er op uit.

Leuke gezellige berghutten ontbreken natuurlijk niet

Het familieskigebied van Rauris kent ook meerdere leuke berghutten. Sfeervolle echt Oostenrijkse hutjes met prachtig panorama uitzicht. We zijn er meerdere tegen gekomen. Ook hier weer viel ons op dat het allemaal zo lekker ‘Gemütlich’ was: geen grote, overvolle bergrestaurants, maar gewoon echt gezellige hutten waar we zelfs in het hoogseizoen direct een plekje konden vinden. Kom je hier vaker, dan weet ik zeker dat het personeel je snel persoonlijk zal kennen!

Kortom: mijn vrouw en ik hebben genoten van een heerlijk ontspannen skidag. Natuurlijk zullen we ook vaak genoeg nog in grote gebieden heerlijk kilometers maken, maar toch was dit bezoek aan het familieskigebied Rauris echt even een verademing.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.