fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

De groeten uit...!

Sankt Johann in Salzburg is de perfecte instap voor de Snow Space Salzburg

Dit is een samenwerking met het Oostenrijks Toeristenbureau.

Ken jij de vakantieregio Sankt Johann in Salzburg al? Nee? Misschien zegt Alpendorf of Snow Space Salzburg je wel wat? Dat kan, want Alpendorf is tegenwoordig namelijk onderdeel van Sankt Johann in Salzburg dat dé instap is voor het grote skigebied Snow Space Salzburg. Wouter ging op verkenning!

Sankt Johann in Salzburg – Midden in de Ski Amadé

Ook wij moesten even wennen aan de nieuwe branding van deze regio. Maar eigenlijk is het hartstikke logisch, want het is niet slechts de toeristische wijk ‘Alpendorf’ die deze regio bijzonder maakt, het is de gehele regio Sankt Johann in Salzburg die jou als vakantieganger zo veel leuke mogelijkheden biedt.

Sankt Johann is een levendig stadje aan de voet van het immens populaire skigebied Snow Space Salzburg. Wouter ging in dit skigebied op verkenning en ontdekt dat juist de kant van Sankt Johann in Salzburg ontzettend veel leuke extra’s te bieden heeft.

Veel alternatieve piste activiteiten in Sankt Johann in Salzburg

Ik ken het skigebied goed, omdat ik er zelf vlakbij woon. Wat mij echter nooit zo was opgevallen, is dat de kant van Sankt Johann in Salzburg heel veel leuke alternatieve piste-activiteiten te bieden heeft. Zo heb je hier een interessante slalom afdaling, een speedcheck en een super-vette funslope! Ik heb ze natuurlijk allemaal even getest 😉

Snow Space Salzburg is daarnaast natuurlijk bekend van de prachtige dagtour door het gehele gebied: de Herman Maier Tour. Sankt Johann in Salzburg is een ideaal startpunt voor deze tour. Je skiet door het gehele skigebied en doet dus ook de dorpen Wagrain en Flachau aan. Echt een aanrader!

De uitzichttoren waar je echt even naar boven moet

Maar er is meer. Ben je hier op net zo’n mooie zonnige dag als ik dat was, dan moet je echt even de uitkijktoren beklimmen. Je geniet dan van een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het Salzburger Land. En Oja, Sankt Johann in Salzburg heeft natuurlijk ook hele gezellige berghutten. Probeer eens een keer wat anders dan een Schnitzel, ze kunnen hier namelijk erg goed koken 🙂

Ben je komende winter in de buurt? Laat het ons weten, want misschien kom je mij wel tegen op de piste!

Auf Wiedersehen he!

Wouter

P.s. Je zult mij niet vaak voor de camera zien staan, want liever sta ik er achter en film ik de avonturen van Pepijn, Valentijn en Maaike. Hoe vond je dat ik het deed vóór de camera? Ging best goed toch 😉


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.