Heerlijk kruidige Kaiserschmarrn uit de bergut voor bij jou thuis! Laat de suiker weg en voeg groene kruiden, bergspek en gebakken uitjes toe. Dien dit heerlijke lunchgerecht op met wat groene sla en een glas Oostenrijkse wijn. Haal het Oostenrijk gevoel in huis met deze hartige Schmarrn en droom alvast van je volgende vakantie met dit makkelijke hartige Kaiserschmarrn recept. ‘Ein Bisserl Austria’ bij je thuis dus.
Heb je toch liever zoete Kaiserschmarrn? Bekijk dit omnomnom lekkere recept van Liesbeth!
Ingrediënten hartige Kaiserschmarrn recept voor 2 personen
3 eieren
180 gr bloem
3 dl volle melk
grote snuf zout
versgemalen zwarte peper
2 el verse peterselie (fijn gehakt)
1 el verse bieslook (fijn gehakt)
4 plakjes Scharzwalderschinken
40 gr Bergkaas of Gruyère (grof geraspt)
30 gr roomboter (20+10)
2 el (neutrale) olie
1 ui (in dunne ringen gesneden)
Ook nodig: een (koeken)pan die in de oven kan (let op handvat!)
Bereiding
Duur bereiding : 35 minuten + 20 minuten rusten deeg
Splits de eieren en mix van eigeel, bloem, melk, zout en peper een glad pannenkoekendeeg. Meng gehakte peterselie en bieslook erdoor en laat het deeg 20 minuten afgedekt rusten.
Bak de Schinken in een droge koekenpan zachtjes knapperig. Haal het spek uit de pan en bak vervolgens de uienringen zachtjes goudbruin.
Klop het eiwit met snufje zout stijf en spatel dit luchtig door het deeg en voeg geraspte kaas toe. Verhit 20 gr boter met olie in een koekenpan en bak hierin een dikke pannenkoek voor 1-2 minuten. Zet de pan dan in de voorverwarmde oven en bak de Kaiserschmarrn 10-15 minuten of tot de dikke pannenkoek gaar is.
Haal de Kaiserschmarrn uit de pan en trek met houten spatels de pannenkoek in kleine stukken. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de Kaiserschmarrn 2-3 minuten goudbruin. Dien meteen op met gebakken uitjes en Schinken. Heerlijk met een groene salade en een glas Oostenrijkse wijn.
Geheimtipps van Liesbeth
De oven: Als je de kaiserschmarren bakt in de oven, heb je er geen omkijken naar. Hij blijft lekker luchtig. Je kunt de Schmarren bewaren tot je gaat eten en dan bak je het nog even snel op in een koekenpan. Je kunt de Kaiserschmarren ook zonder oven helemaal in een koekenpan bakken. Dien hem dan wel meteen op omdat ie anders te droog wordt.
Beilage: megalekker hierbij vind ik bijvoorbeeld witte apserges met een kaassausje of een Gulasch van bospaddestoelen. Je vindt de recepten hiervoor in mijn Alpenkookboek.
Vegetarisch: deze Schmarrn is ook heerlijk zonder de Schinken. Heb je Flexidag of eet je liever geen vlees, laat het weg, het blijft smullen!
Resultaat
Een verrukkelijk makkelijk recept voor Kaiserschmarrn met een kruidige twist. Heerlijk voor het voorjaar, uhhh… eigenlijk voor elke tijd van het jaar! Laat je me weten wat jij er lekker bij vindt? Op zoek naar meer recepten uit de Alpen? Check de culinaire pagina op Oostenrijk TV of bestel mijn Alpenkookboek!