fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Chalet in Krimml

Prijswinnaar Wendy beleeft een mooie herfstweek in Ostenrijk

Eindelijk was het dan zo ver. Als winnaars van de winactie van Oostenrijk TV gingen 2 Peters en 4 Heidi’s op pad naar de herfst in Krimml. Met de auto volgeladen, want Hollandse kaas en hagelslag mag natuurlijk niet ontbreken, reden we gestaag richting het zuiden. De reis is toch altijd weer even een ding, Baustelle, Stau… We kwamen dan ook net niet voor zonsondergang aan. De bergen en de spectaculaire uitzichten bleven dus nog even een verrassing. Maar bij aankomst vielen we alsnog van de ene verbazing in de andere.

Een fantastisch chalet stond voor ons klaar. Een grote woonkamer met fijne sofa,  houtkachel en een flinke Stammtisch waar menig Stube nog best eens jaloers op kan worden. Slaapkamers en badkamers in overvloed. En aan werkelijk álles is gedacht. We kunnen zelfs nog de sauna of het bubbelbad in! Onder de indruk gaat een ieder naar zijn kamer om de spullen uit te pakken. Na nog een kleine maaltijd en een biertje, gaan we nog steeds met enig ongeloof naar bed.

Königsleiten & Gerlos

Zondag begint onze wandelweek met wolken, maar zodra het ontbijt op is, is de zon er ook. We vertrekken naar Königsleiten en lopen de route rondom de Durlassboden stausee. Wát een uitzichten, geweldig! Een goeie lunch bij de Finkau alm en we zijn klaar voor deel twee van de tocht. Tussen de koeien door lopen we over de alm en met zonsondergang boven de bergen maken we de laatste foto’s, nog niet helemaal beseffend dat we nu toch echt in Oostenrijk zijn.

Ook maandag is het weer geweldig weer. In korte broek en korte mouw gaan we met de Isskogelbahn in Gerlos omhoog en beklimmen we de Isskogel. Inclusief gipfelkreutz, check! Dat is toch een soort van finish line. Met mooie foto’s uiteraard. En weer dat uitzicht hè? We krijgen er geen genoeg van.

Op naar de Kitzsteinhorn!

Op aanraden van de ene Peter gaan we dinsdag naar de Kitzsteinhorn. Het is even slikken als we de toegangsprijs zien, maar achteraf bezien is ‘t het meer dan waard. Met drie verschillende kabelbanen (gondel, stoeltjeslift en een kabinebaan), word je tot ruim 3000m gebracht. Inderdaad de Top of Salzburg, met 360 graden zicht op, voor je gevoel, alle Alpen. Een tunnel door de berg brengt je aan de andere kant waar je een goed zicht hebt op de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk.

Heerlijke herfst in Krimml

Woensdag bleven we dichtbij huis en hebben we de Krimmler wasserfälle bekeken. Ondanks dat het hoogseizoen voorbij was, was het nog druk genoeg, maar daardoor zeker niet minder mooi. Onvoorstelbaar, wát een water en het blijft maar doorgaan. Mooie uitzichtpunten op de route geven mooie plaatjes. De echte bikkels onder ons lopen helemaal naar boven en gaan aan de stille kant weer terug. De andere helft van de groep houdt het bij de hut halverwege voor gezien en zorgt voor het avondeten.

Donderdag, alweer de laatste wandeldag. Wat gaat het snel! Weer een gipfelkreutz in zicht en deze keer de Frühmesser, boven Neukirchen am Grossvenediger. Met recht een panorama view. We raken niet uitgekeken. Om ook echt alles uit de laatste wandeling te halen, lopen we van 2233m helemaal terug naar het dal, pikken onderweg een glijbaan mee van de net geopende Rutschweg. We tikken bijna de 20km aan en later moeten we dat bekopen met flinke spierpijn. Maar mooi was het wel!

Vrijdag springen de mannen op een gehuurde mountainbike en rijden een zijdal in. De dames gaan winkelen. Oostenrijkse lekkernijen en souvenirs gaan uiteraard mee terug naar huis. In de avond gaan we nog even naar een plaatselijke feesttent waar een echt Oostenrijks feestje wordt gebouwd, compleet met dirndljurken en lederhosen. Prima vermaak!

De volgende dag is het alweer tijd om te vertrekken.

Wat was het een geweldige week. Het weer was fantastisch en de herfst in Krimml heeft ons aan alle kanten verrast. Het ligt erg centraal, je kan alle kanten op en er valt zoveel te ontdekken. Aan de ene kant het Zillertal en aan de andere kant het nationale park Hohe Tauern. Echt een aanrader! Oostenrijk TV, Vielen Dank, we hebben genoten!!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.