fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Johanneswaterval

Herfstwandeltip: wandelen in Untertauern

De natuur in Oostenrijk begint langzaam in de herfstmodus te komen. Wat mij betreft is de herfst eigenlijk het mooiste seizoen voor prachtige wandelingen. Afgelopen week ben ik samen met mijn vrouw heerlijk gaan wandelen in Unterauern. Een aanrader!

Ontbijten in de Gnadenalm

Onze dag startte om 08:00 uur met een uitgebreid Almfrühstück in de Gnadenalm. Deze alm ligt direct aan de passtraat richting Obertauern en is de moeite waard voor een bezoek. Echt zo’n heerlijke houten hut. Vanaf hier gaan verschillende wandeltochten weg en daarmee is de Gnadenalm een perfect startpunt van de dag! Zeker omdat je tot de hut met de auto mag rijden.

Rundwanderung Hirschwandsteig

Vanaf de Gnadenalm hebben wij gekozen voor de rondwandeling Hirschwandsteig. Deze wandeltocht leidt ons in ongeveer 4,5 uur langs de Südwienerhütte (1801 m), dan via de Hirschwandsteig richting de Felseralm om vanaf daar langzaam af te dalen richting de Johanneswasserfall. Nu zijn wij wat gewend, maar wat is dit een ongelofelijk mooi wandelgebied zeg. Heel veel afwisseling qua uitzichten. Over almen, door het bos, prachtige rotswanden. Top!

En de komende weken wordt het alleen maar mooier…. langs de wandelroute staan namelijk ontzettend veel Lariksen. En ja, dat zijn inderdaad die dennenbomen die in de herfst zo schitterend oranje-goud worden. Tijdens deze wandeling in Unterauern kom je ook langs veel almen, dus onderweg kom je ook de nodige koeien tegen. Altijd gezellig natuurlijk!

Je herkent de herfst, maar hij is er nog niet

Aan de natuur is te merken dat de herfstmodus is ingezet, maar van oranje gouden kleuren is bij ons nog geen sprake. Wel zie je dat de eerste loofbomen wat geel blad krijgen en voel je dat de natuur in een soort rustmodus komt. Ik kan niet precies beschrijven wat ik daarmee bedoel, maar wellicht snap je het als je de foto’s ziet. Onderstaand een kleine fotoserie.

Wandelen in Untertauern: Johanneswasserfall!

Hoogtepunt voor velen tijdens het wandelen in Unterauern zal ongetwijfeld de Johanneswaterval zijn. Een schitterende waterval van zeker 60 meter hoog waar je zelfs achterlangs kunt lopen. Ja echt waar! Je komt hier helemaal achter de waterval. Een belevenis hoor.

Een waterval is natuurlijk altijd wat bijzonders. Maar dat je er hier achterlangs kunt, is natuurlijk net even wat extra’s. Vanaf de Gnadenalm ben je in ongeveer 45 minuten al bij de waterval, dus je hoeft zeker niet de hele tocht te lopen die wij gedaan hebben. Ga je helemaal rond de waterval, dan moet je geen hoogtevrees hebben, want het trappetje is behoorlijk steil… is het op de foto te zien? 😉

Ik ben enthousiast… daarom mijn herfstwandeltip!

Je merkt het, ik ben enthousiast. Ik vind de goud oranje lariksen in de herfst altijd zo mooi. En als deze ergens veel staan dan is het wel tussen Untertauern en Obertauern in. Precies hier dus. Wandelen in Untertauern is dan ook mijn herfstwandeltip. Ben je in oktober de buurt, ga dan zeker langs, want mooi is het hier dan gegarandeerd!

Tot slot nog een kleine serie foto’s en bekijk al onze artikelen & video’s uit Oostenrijk hier!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.