fbpx
Logo
Menu sluiten
Wouter Oudemans
Wouter Oudemans

Foto tip 13

Hoe maak ik mooie foto’s uit de gondel?

Deze tip is leuk voor je volgende vakantie in Oostenrijk. Wie kent het niet: je zit in de gondel omhoog (of naar beneden) en ziet ineens een uitzicht. Dat móet op de foto. Maar shit, dat gondelraam is helemaal vol met krassen. Ed heeft een tip voor je om dan toch (redelijk) mooie foto’s te maken.

Hoe maak ik mooie foto’s uit de gondel?

Deze tip is natuurlijk weer opgenomen tijdens ons gondelontbijt in de Tiroler Zugspitz Arena. En wat is bijna altijd typisch voor een gondel? De kunststof ramen zijn bijna altijd vol met krassen. En toch heb je vaak een uitzicht dat je gewoon echt op de foto móet hebben. Ed heeft een goede tip van je: het raampje kan open! Nee zonder gekheid natuurlijk, want dan kan je maar van één kant een mooie foto maken. Wat je dan wel moet doen om ook aan de kanten zonder open raam een (redelijk) mooie foto te maken? Ed legt het je uit in de video!

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Hoe krijg ik scherpte en diepte in mijn foto? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.