fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Foto tip 7

Hoe verbeter ik de compositie van mijn foto?

Je kent het wel: je bent op een prachtige plek en wilt van deze plek een mooie foto als herinnering maken. Je maakt de foto veel te snel en eenmaal thuis denk je ‘verdorie’. Op de foto komt het niet over, zoals jij het je herinnert. Neem de tijd voor je foto en denk na over welke compositie je kiest. Het maakt je foto’s zo veel mooier!

Speel eens met die compositie!

Ed heeft een paar heel eenvoudige tips om de compositie van je foto mooier te maken. Neem bijvoorbeeld niet altijd het object dat je wilt fotograferen in het midden, maar speel daar eens mee. Om je daar bij te helpen heeft bijna iedere camera een driedeling instellingsraster. Als je op de snijlijnen van dat raster je onderwerp gaat plaatsen, zul je merken dat je vaker een veel sterkere compositie krijgt. Kijken dus naar deze tip van Ed!

Fotograferen in de bergen met Cameraland

Wij zijn met Oostenrijk TV natuurlijk veel onderweg in de bergen en gelukkig hebben we Wouter die alle mooie opnames verzorgd. Maar het leuke van fotografie is dat je nooit uitgeleerd bent. Zeker niet als je in de bergen onderweg bent. Daarom geeft Ed in deze serie antwoord op belangrijke vragen: hoe houd ik mijn camera vast (zelfs dat is voor de leken zoals ik een nuttige tip), wat neem ik mee als ik in de bergen fotografeer en waar let ik op bij het kopen van een statief? Hoe krijg ik scherpte en diepte in mijn foto? Je ziet het allemaal in deze serie ‘Foto tips met Cameraland’.  Alle afleveringen bekijk je hierrrr! Op de website van Cameraland vind je ook meer info over de serie!

Meer tips over Oostenrijk? Meld je hieronder aan voor ons inspiratiemagazine!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.