fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Aflevering 1

Hotel Dorfstadl in Kappl

In onze nieuwe serie “Nooit meer naar huis” gaan wij voor jou op zoek naar plekken in Oostenrijk waar je het liefst nooit meer weggaat. In deze eerste aflevering zijn we in Hotel Dorfstadl in Kappl in Tirol. Natuurlijk verkennen we ook even het skigebied!

Hotel Dorfstadl in Kappl: centraal in Tirol

Het dorp Kappl ligt in het Paznauntal in Tirol en ligt zeer centraal tussen grote jongens als Ischgl en St. Anton am Arlberg. Maar laten we vooral het eigen skigebied van Kappl niet vergeten! Het skigebied van Kappl is met 42 pistekilometer welliswaar relatief klein, maar zeer veelzijdig. Het overzichtelijke skigebied biedt een mooie mix van blauwe, rode en zwarte afdalingen. Doordat de pistes zich bevinden tussen de 1200 en 2700 meter hoogte is het zeer sneeuwzeker en vind je hier een aantal lekker lange afdalingen. Voor wie liever buiten de pistes onderweg is, Kappl is een ware freerider-hotspot: elk jaar wordt hier dan ook het Kappl Freeride Festival georganiseerd.

Mocht je tijdens de vakantie het skigebied van Kappl toch te klein vinden, dan ligt grote broer Ischgl op slechts vijf minuten rijden met de skibus of de auto. Met meer dan 200 kilometer pistes en misschien wel de beste après-ski en nightlife van Oostenrijk ga je je hier niet snel vervelen.

Verbinding met St. Anton zeer waarschijnlijk

Ischgl ligt vanuit Kappl echt om de hoek, maar ook St. Anton am Arlberg is nooit ver weg: na iets meer dan een half uur rijden sta je bij de lift. Nu moet je nog even de auto pakken, maar er wordt verwacht dat het skigebied van Kappl binnen twee jaar verbonden is met de Arlberg. In dat geval zit je vanuit je appartement in Hotel Dorfstadl direct in het grootste skigebied van Oostenrijk.

Hotel Dorfstadl in Kappl: luxe in Oostenrijkse sfeer

Direct aan de piste in Kappl ligt het gezellige en stijvolle 4 sterren superior Hotel Dorfstadl. In dit hotel huur je geen slaapkamer, maar zeer luxe appartementen inclusief een ongekende hoeveelheid luxe en ontspanning. Aan de kleinste details is hier gedacht. Na een dag inspanning in de bergen kan je in het hotel genieten van meer dan 400 vierkante meter aan wellness verdeeld over twee verschillende wellness oases. Ook loop je vanuit het hotel direct het dorpje in waar je een aantal winkels, restaurants en natuurlijk die prachtige typisch Oostenrijkse kerk vindt. ‘s Avonds kan je er voor kiezen om zelf te koken in het appartement, maar meestal beland je toch gewoon in het gezellige restaurant van het hotel. In hotel Dorfstadl geniet je van pure luxe en de appartementen zijn strak en modern ingericht, maar de Oostenrijkse warmte en gezelligheid zijn alom aanwezig.

Appartementen te koop

Voor veel mensen is het een ultieme droom: een eigen plek in de bergen van Oostenrijk. Voor de liefhebbers: de appartementen in hotel Dorfstadl zijn te koop via Alpendreams en bieden dankzij de hoge verhuurinkomsten een leuk rendement. Er zijn nog slechts enkele woningen beschikbaar. Zoek je meer informatie over het kopen van deze appartementen of het kopen van een woning in Oostenrijk in het algemeen? Dan ben je bij Alpendreams aan het juiste adres. Alpendreams biedt deskundige Nederlandstalige begeleiding met een objectieve insteek, die aansluit bij alle vragen en wensen met betrekking tot het kopen van een huis of appartement in Oostenrijk. Voor meer informatie over de appartementen of contact met Alpendreams kijk je op www.alpendreams.eu.

Nooit meer naar huis

Er zijn van die plekken waar je al snel het gevoel krijgt dat je er eigenlijk nooit meer weg wilt. Wij zijn op zoek gegaan naar dit soort plekken in Oostenrijk en weten het zeker: na een dag skiën op de strak geprepareerde pistes van het skigebied van Kappl, de ultieme ontspanning in de grote wellness van het hotel en een heerlijk Oostenrijks diner val je in slaap en denk je “ik wil nooit meer naar huis!”


Bekijk de volgende aflevering

In de tweede aflevering van onze serie “Nooit meer naar huis” zijn wij in Das Alpenhaus op de Katschberg. De hele aflevering bekijk je hier.

Meer informatie:
Alpendreams
www.alpendreams.eu 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.