fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

De lente in Imst in Tirol is een feestje!

Oh, wat zijn we tegenwoordig toch druk, druk druk. Het lijkt wel de mode, je hebt wat uit te leggen als je het niet bent. Des te belangrijker dus om af en toe ook die rust op te zoeken. Gastbloggers Marloes en Tess ruilden de Utrechtse stadslucht in voor een weekendje wandelen in de bergen van Imst in Tirol.

Naar Tirol in de lente?!

Naar Tirol in de lente?! Wij kenden Oostenrijk eigenlijk alleen van de sneeuw. Wat een ontdekking was het voor ons hoe mooi de bergen in de lente zijn! Hier vraagt men niet hoe het op je werk gaat, maar waar jij dit weekend gaat wandelen. En dat is een heel andere mindset!

Tess & Marloes mét een Tirools hoedje op!

Nieuwe wandelroute: de Starkenberger Panoramaweg

Bergwandelen in Oostenrijk. Goed idee, maar waar begin je? Hadden wij even geluk dat we waren uitgenodigd door de regio Imst in Tirol, waar ze net een kersverse wandelroute hebben geopend: de zogenaamde Starkenberger-Panoramaweg. Deze wandelroute is maar liefst 52 kilometer lang en je loopt ‘m in zeven etappes waarbij je, tja de naam zegt het al, de meest prachtige panorama’s ziet.

De voorbereiding van deze nieuwe wandelroute kostte zeven jaar. De afgelopen twee jaar is er gebouwd: bruggetjes en paden zijn aangelegd en de route is duidelijk aangegeven. En nou is ‘ie af! Wij hadden de primeur om samen met wandelgids Sylvia twee etappes van deze route te lopen.

Wat een gastvrijheid in Imst! V.l.n.r. Bernadette, onze leuke Nederlandse tolk, Sylvia de wandelcoach die ons alle ins en outs over de natuur wist te vertellen, en Andrea van toerismebureau Imst.

Panorama hier, panorama daar

Kakelvers gras, pas geboren lammetjes en bloemen die aarzelend hun kopjes boven het maaiveld uitsteken, vers drinkwater ‘straight from the mountains’, turqouise-kleurige bergmeren, je vindt het hier allemaal. Lente in Imst is echt een feestje.  Plaatjes zeggen meer dan duizend woorden, dus ga met ons mee op foto-reis.

Let's start! Je hoeft hier niet te verdwalen, want de route staat zowel op de borden aan het begin als gedurende de wandeling goed aangegeven.
Hoge toppen en diepe dalen. Als je hoogtevrees hebt, is dit een uitdaging. Marloes heeft gelukkig nergens last van!
Panorama's waar je 'U' tegen zegt. Je hebt groen, en je hebt lente-groen!
En traditie, ben je op de top, dan drink je met elkaar een borreltje!

Tiroler bier en wijn proeven

Onderweg is er ook genoeg voor de innerlijke mensch. Want ja, wandelen maakt dorstig! Zo kwamen we langs slot Starkenberg en bezochten we de bierbrouwerij waar het lokale en prijswinnende bier Starkenberg wordt gebrouwd. Je kunt hier een rondleiding krijgen, een bierbad nemen (Serieus! Je baddert in 12.000 liter bier, en ondertussen mag je onbeperkt bier drinken. Kost je maar 250 euro voor 8-12 personen, koopje toch?). Aan het eind mochten we natuurlijk nog even het bier proeven.

Dit was allemaal voordat we gingen lunchen, je snap dat het de hike nog een stuk gezelliger maakte. En alsof dat nog niet genoeg was, aan het einde van de dag kregen we ook nog een wijnproeverij mét prachtig uitzicht bij Weingut Flur!

Biertjes proeven bij slot Starkenberg.
Het bierbad! Badderen in 12.000 liter bier en onbeperkt bier drinken. Kosten: 250 euro.
Het uitzicht bij Weingut Flur waar we een wijnproeverij kregen.

Slapen & eten in Imst in Tirol

In Imst zijn er tal van mogelijkheden waar je fijn kunt slapen en eten. Wij sliepen in Gasthaus Venetrast: hier rijg je precies die “Tiroler gemutlichkeit” die je van de regio verwacht. Niets meer en niets minder.

We hebben op meerdere plekken heerlijk gegeten, maar als we één ding moesten noemen waar het water ons nog steeds van in de mond loopt: De Untermarkter Alm! Een prachtig plekje op 1500 meter hoogte, en als je de kans krijgt om hier een nachtje te slapen, doen! Je wordt dan wakker met het allermooiste uitzicht.

In Imst in Tirol hoef je je niet te vervelen

Eenmaal terug in Utrecht, met flinke spierpijn in onze kuitjes, hadden we het gevoel dat we heel lang waren weg geweest. Heerlijk! Wandelen heeft echt een positief effect op je gezondheid, op zowel lichaam en geest. Wandelgids Sylvia vertelde wel dat die effecten pas vanaf dag 2 merkbaar zijn. Gelukkig is er zo veel te doen in de regio Imst, dat je je rustig een week kunt vermaken. Naast wandelen kun je er ook fietsen, mountainbiken, klimmen, canyoning, indoor klimmen of een ritje maken in de Alpine coaster. Kijk op de site van de regio wat er allemaal nog meer te doen is.

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je de Starkenberger-Panoramaweg zelf lopen? Op de website vind je alle informatie over de route: van de moeilijkheidsgraad tot aan welke bezienswaardigheden je onderweg tegen komt. En oja, de regio maakt ook kans om een prijs te winnen voor mooiste wandelgebied van de regio. Als je het met ons eens bent, breng je stem dan hier uit!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.