fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Mysterieus

Kangoeroe gespot in Oostenrijk

Sinds gisteren is men in Oostenrijk in de ban van een loslopende kangoeroe. Heb jij hem al gespot?

Niet alledaags natuurlijk

Bij een kangoeroe denken we allemaal natuurlijk aan Australië. Where do you come from? Australia, Austria… het lijkt natuurlijk allemaal erg op elkaar dus niet verwonderlijk dat deze kangoeroe zich hier thuis voelt natuurlijk. Nee, zonder gekheid, een kangoeroe in Oostenrijk hoort natuurlijk helemaal niet. Hoe komt die er dan? Dat is eigenlijk nog niet helemaal duidelijk. Rondvraag bij de dierentuinen en fokbedrijven levert niets op, want nergens wordt een kangoeroe vermist. Meest waarschijnlijke is dat een particulier de kangoeroe heeft vrijgelaten.

Waar loopt de kangoeroe in Oostenrijk?

De kangoeroe wordt momenteel gespot in de bossen en weides van het noorden van Oostenrijk. De regio staat ook wel bekend als het ‘Mühlviertel’. Door meerdere mensen is de kangoeroe gezien en daar zijn natuurlijk ook opnames van gemaakt. Onderstaand een paar beelden uit de regio waar het dier gezien is.

En nu? Overleeft die in Oostenrijk?

Een kangoeroe in Oostenrijk dat hoort natuurlijk niet. Daarom probeert de politie het dier ook te vangen. Toch zeggen biologen dat de kangoeroe prima zou kunnen overleven, ook wanneer het straks weer kouder wordt. We zullen het mee maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een kangoeroe in Oostenrijk rondloopt. In 2015 verschenen er ook al berichten over een loslopend exemplaar. Het bleekt toen om een ontsnapt huisdier uit Duitsland te gaan…


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.