fbpx
Logo
Menu sluiten
Liesbeth Willemars
Liesbeth Willemars

Recept van Liesbeth

Zomerse Kersenstrudel met vanille-roomijs

Stel je voor, je hebt een lange wandeling in de benen en ziet plotseling een gezellige Almhütte. Je ziet de Kellnerin langskomen met homemade strudels,  zelfgemaakte limonades,  versgedraaid ijs. Stel je eens voor… Dit beeld hield ons op de been, om toch nog even door te lopen!  Elke zomer wilde mijn moeder terug naar Oostenrijk en werd er wat af gewandeld!

Pfffff… Welk kind houdt er nou echt van wandelen? Wij hielden het met name vol omdat we wisten dat er op de route verschillende Hüttes te vinden waren. En natuurlijk wist je precies waar de lekkerste Strudel geserveerd werd! Nu, voor bij jou thuis, het allerlekkerste easy-made Kersenstrudel recept.


Ingrediënten Kersenstrudel recept

Voor 1 strudel
2 vellen Yufkadeeg (ca 200 gr)
100 gr boter (gesmolten)
800 gr morellen of andere kersen
75 gr gemalen amandelen
1 tl kaneel
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 biocitroen (rasp & sap)
25 gr geschaafde amandelen
Poedersuiker
Vanilleijs

Ook nodig: kersenontpitter, theedoek


Bereiding Kersenstrudel recept

Duur bereiding Kersenstrudel: 20 minuten

Oventijd: 45 minuten, 170°C

Laat het Yufkadeeg op kamertemperatuur komen. Ontpit de kersen en meng deze met gemalen amandelen, kaneel, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en 2 el citroensap.

Leg een deeg plak op de theedoek en bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg hierop een tweede plak deeg en bestrijk weer met gesmolten boter. Verdeel het kersenmengsel over 1/3 deel van het deeg. Sla zijkanten van het deeg naar binnen en rol de Strudel met behulp van de theedoek losjes op. Bestrijk de Strudel met gesmolten boter en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de Kersenstrudel in 45 minuten gaar. Dien de Strudel warm op met wat poedersuiker en een bolletje vanilleijs.


Geheimtipps

Yufkadeeg: dit lijkt een beetje op strudeldeeg en het is vers in de koeling te koop bij de Turkse winkel. Ik kreeg deze tip van Anna Yilmaz, de winnares van dit seizoen van Heel Holland Bakt.

Je koopt Yufka in  grote pakken van 500 gr. Voor deze Kirschstrudel heb je aan de helft heb je genoeg. Van de overgebleven yufka kun je bv een hartige strudel maken. Verzin zelf eens een lekkere vulling!

Strudeldeeg kun je natuurlijk ook zelf maken. Ietsje lastiger dan met Yufka. Maar als je wilt weten hoe je dat doet kijk op www.apfelstrudels.nl bij de videos.

Morellen: zijn heerlijke zure kersen, vaak gebruikt om jam van te maken of taart. Hij is rauw vaak wat zuurder dan de andere kersen maar dus heerlijk om mee te bakken.  Je kunt ook een andere stevige kerssensoort gebruiken.


Resultaat

Dit zomerse Kersenstrudel recept met vanille ijs is werkelijk fantastisch. Wil je indruk maken op je visite probeer het eens en laat me weten wat hun reactie was? Meer recepten? Bekijk de culinaire rubriek!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.