fbpx
Logo
Menu sluiten

Kerstmarkten

Graz: de stad die kerst ademt

Met vijftien kerstmarkten, vele verlichte straten, typisch Oostenrijkse optredens en de overheersende geur van Glühwein, kun je niet ontkomen aan het optimale kerstgevoel. Graz ademt kerst (en Glühlühlü)! Kevin en Romy nemen jullie mee naar de kerstmarkt in Graz!

Christkindlmärkte overal in het land

Inmiddels gaan we richting eind november. Dat bekent in Oostenrijk niet dat de intocht van Sinterklaas aanstaande is (maar Sinterklaas houdt wel van Oostenrijk, kijk maar!). In Oostenrijk starten namelijk de ‘Christkindlmärkte’ in verschillende dorpen en steden.  

De hoofdstad van de provincie Steiermark en de tweede stad van Oostenrijk is Graz genoemd. Het is een stad waarbij 10 procent van de inwoners student is, wat ervoor zorgt dat de stad ‘leeft’. Deze energierijke stad kan zich naadloos aan ieder seizoen aanpassen. Waarbij het winterseizoen het absolute hoogtepunt is. 15 kerstmarkten, voor jong en oud en voor elk wat wils.   

In deze blog willen wij jullie vooral wat vertellen over de verschillende kerstmarkten. Deze kerstmarkten zijn sinds vrijdag 17 november geopend. Als je de gezelligheid op wilt zoeken, dan moet je zeker een keer in Graz zijn geweest! 


Grandioos uitzicht over de kerststad

De ‘Innenstadt’ is versierd met prachtige kerstverlichting en kleine kraampjes. De kraampjes zul je vinden op de ‘Hauptplatz’, maar ook op Graz bekende kleine pleintjes. Deze pleintjes zijn verscholen achter kleine zijweggetjes en zijn erg gezellig! Daarnaast is de kerstmarkt boven op de Schloßberg echt de moeite waard. Een kleine twintig minuten naar boven wandelen betaald zich zéker uit. Naast wandelen is het nemen van de Schloßbahn ook een optie. Deze trein brengt je in vijf minuten naar boven. Eenmaal boven aangekomen staat er een gezellige kerstmarkt op je te wachten met een grandioos uitzicht over Graz. 


Kerstmarkt in Graz: geur van Glühwein (oeh lekker!)

Gelukkig zijn deze kerstmarkten niet heel moeilijk te vinden. Volg de geur van de ‘Glühwein’ en dan kom je helemaal op de goede plek terecht, want Glühwein drinken kunnen ze er wel!  

Een bijkomend voordeel is dat je (na het drinken van een aantal glazen) niet te voet naar huis hoeft. In de binnenstad is het openbaar vervoer gratis te gebruiken. Daarnaast rijdt er ieder weekend een ‘kersttram’. Deze tram, geheel in kerstsferen, rijdt ieder halfuur langs alle kerstmarkten. Onderweg wordt er gezellige kerstmuziek afgespeeld en worden er lekkernijen uitgedeeld.  

Graz, voor ons Nederlanders niet een heel bekende stad, maar zeker de moeite waard om het te bezoeken. Het is een stad waarbij gezelligheid op nummer 1 staat. De geheel aangeklede winkelstraten, de kerktorens die luiden en de Glühwein die rijkelijk vloeit…zorgen voor DE optimale kerstsfeer.  


Deze blog is geschreven door Kevin en Romy, echte Oostenrijk liefhebbers! Wil jij je avonturen ook met ons delen? Mail je suggestie naar servus@oostenrijktv.nl!


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.