fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een bijzondere sfeer!

Kerstmarkt bezoek in de Steiermark!

Het is alweer bijna kerst en dat betekent in de weken voor kerst dat er veel kerstmarkten in Oostenrijk te vinden zijn. Onze gastbloggers Kevin en Romy bezochten al de kerstmarkt in Graz. Wij bezochten recentelijk de eendaagse kerstmarkt in het dorpje Öblarn in de Steiermark en maakten hier een kleine sfeerimpressie van.

Kerstmarkt Öblarn: klein maar fijn

De kerstmarkten in Oostenrijk zijn er in verschillenden soorten en maten. De kerstmarkt die wij bezochten in Öblarn in de vakantieregio Schladming-Dachstein is een hele bijzondere. Verstopt in het bos duiken ineens een paar houten hutjes op. De geur van Glühwein komt je ook hier natuurlijk meteen tegemoet. De fakkels en vuurkorven branden en maken het sfeertje compleet.

In de hutjes kan je van alles kopen. Veelal zelf gemaakt door de inwoners van dit kleine dorp. Een engel loopt rond om je van drankjes te voorzien en voor de kinderen is er ook van alles georganiseerd, zoals een ritje op een pony met kerstmuts! Toeristen vind je hier waarschijnlijk niet snel, het is vooral een gezellig samen zijn voor de mensen uit het dorp. Niet dat toeristen niet welkom zijn hoor, integendeel, iedereen is welkom, maar de toeristen kennen dit gewoon niet.

Kerstmarkten in Oostenrijk goed bezocht

De kerstmarkten in Oostenrijk worden traditioneel goed bezocht, ook door toeristen. Dit jaar is ook het winterplaatje compleet, want in grote delen van Oostenrijk ligt er al veel sneeuw. Zo ook bij ons bezoek in Öblarn, zoals je kan zien. Ben je nou gek van kerstmarkten en wil je een keer iets anders, weet dan dat je in veel kleine dorpjes, zoals hier bijvoorbeeld in Öblarn, een heel andere kerstmarktbelevenis kunt krijgen. Het is echt de moeite waard!

Weten jullie nog leuke kerstmarkten in Oostenrijk die echt de moeite waard zijn?

 

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.