fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Poll

Kitzbühel is geopend! Wat vind jij daar nu van?

Het weerbericht voor vandaag: zon en tot 27 (!) graden. Geloof het of niet, maar vanaf vandaag kan je skiën in het skigebied van Kitzbühel. Sneeuw is alleen op de aller, allerhoogste toppen van het nationale park Hohe Tauern te bekennen en zelfs de gletsjerskigebieden hebben het zwaar, maar Kitzbühel opent ‘gewoon’ zoals gepland.

Hoe dan?

Kitzbühel opent al jaren erg vroeg. Dat doen ze door sneeuw van afgelopen winter op te slaan in hele grote sneeuwdepots. Die liggen dan op schaduwrijke hellingen en zijn bovendien afgedekt met isolatiemateriaal. Daarmee openen ze dan twee pistes van in totaal 1,6 kilometer lengte. Vanaf half oktober kan je dus warm draaien voor de echte winter.

Vorig jaar stonden wij op de piste!

Vorig jaar moesten wij het gewoon eens uitproberen. Hoe is dat nu, skiën op sneeuw van vorig jaar? Het was een bizarre ervaring, want ook toen was het absoluut geen ski-weer. We schreven er toen dit bericht over. Dat openingsweekend waren er ruim 2000 skiërs in het skigebied. Best wel wat natuurlijk.

Grote politieke discussie in Tirol

Hoewel dit niet nieuw is en Kitzbühel al jaren op deze manier de eerste pistes opent is nu (pas?) de politieke discussie losgebarsten. In Tirol winden politici zich enorm op over deze ‘absurde’ opening. Dit zou slecht zijn voor het imago van Tirol/Oostenrijk als wintersportland en bevestigen dat er steeds meer naar kunstmatige hulpmiddelen gegrepen moet worden om nog te kunnen wintersporten. Kitzbühel zelf haalt de schouders op, want ‘er is gewoon vraag naar’.

Wij zijn benieuwd: wat vind jij?

Vorig jaar vonden wij het voor een keertje ‘best leuk’ heb je al kunnen lezen. Tegelijkertijd klopt er natuurlijk helemaal niets van. Aan de andere kant: ook de gletsjers openen vroeg in de herfst (vaak) met behulp van hulpmiddelen en sneeuwdepots. Waarom zou dit dan ‘een treetje lager’ op een schaduwrijke helling niet mogen? Als gebied/regio biedt je de toeristen gewoon een activiteit extra voor de (herfst)vakantie. Maar wat vind jij hier nu van?

Wat vind jij van de vroege opening in Kitzbühel?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.