fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Een lekkere frisse neus!

Kunstsneeuw skiën op de Planai – Schladming

Het is 24 november en er is nauwelijks een vlokje natuursneeuw gevallen zoals we weten. Toch openen dit weekend in meerdere skigebieden enkele pistes en dus ging Valentijn op pad.

De Planai in Schladming staat bekend om de vroege openingen. Ook dit jaar weer. Afgelopen week is het relatief koud geweest en dus gingen de sneeuwkanonnen aan. En die hebben ze hier, veel, heel veel en dus zijn ze hier niet meer afhankelijk van de natuursneeuw om de pistes te kunnen openen. En dan kan ik het gewoon niet laten om een kijkje te nemen…

Dit weekend zouden mijn vrouw en ik toch in de buurt zijn en dus pakten we ook onze ski’s maar in. Gewoon even kijken en jullie berichten natuurlijk. En dus parkeerden we om 08:45 uur de auto in de parkeergarage van de Planai en stonden we even na negen uur op de piste.

Witte pistes met uitzicht over het groene Ennstal. En natuurlijk een sneeuwkanon! ;)

Burgstallalmbahn en Märchenwiesebahn geopend

De Planaibahn brengt ons vanuit het centrum van Schladming in ongeveer 15 minuten tot zo’n 1800 meter hoogte. Daar is het meteen al een gezellige boel, want er zijn ontzettend veel mensen. Bovenin zijn de Burgstallalmbahn en de Märchenwiesebahn geopend, twee supermoderne 8-pers. stoeltjesliften. De pistes liggen er prima bij, al zijn ze vaak nog niet op volle breedte geopend. Het grotere probleem vandaag is dat er wel erg veel mensen zijn en het vooral op de pistes echt heel erg druk is. Blijkbaar is iedereen nieuwsgierig en wil iedereen zijn eerste bochten van het seizoen mee pakken, haha. Ik snap het wel, als je toch een seizoenskaart hebt waarom zou je niet even omhoog gaan? Is toch gewoon een lekkere frisse neus!

Knappe prestatie Planai en leuk voor de eerste bochten

Wij hebben alle liften en pistes een paar keer gedaan en toen vonden we het wel weer mooi geweest. Het seizoen is nog lang en de echte skidagen die komen nog wel. Wel is het echt een knappe prestatie hoe ze het hier op de Planai keer op keer voor elkaar krijgen de pistes zo snel te openen. Volgend weekend gaat er trouwens zeker meer open, de pistes naar het middelstation zijn al nagenoeg klaar en aangezien het wat gaat sneeuwen en het koud wordt gaat dat ze wel lukken.

Voor vandaag was het leuke frisse neus!

En nog een paar foto’s voor wat extra indrukken 🙂

Lijkt zelfs iets op winter met de poedersuiker bergen op de achtergrond
Op de nog gesloten pistes liggen al wel wat hoopjes kunstsneeuw
De piste bij de Burgstallalmbahn
De Märchenwiesebahn met op de achtergrond de al witte pistes van de Hochwurzen
Slechts wat poedersuiker buiten de piste
Blik richting Ramsau am Dachstein. Veel mensen vandaag.

Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.