fbpx
Logo
Menu sluiten
Redactie
Redactie

Gastblog

Liebe Grüße aus der Steiermark van Romy & Kevin!

Oostenrijk is meer dan alleen de bergen en wintersport. Onze gastbloggers Romy en Kevin wonen in de stad Graz en gaan de komende tijd een paar enthousiaste berichten schrijven over de stad en hun avonturen in de omliggende regio, die ook wel de Toscane van Oostenrijk genoemd wordt.

Kevin heeft heeft afgelopen juni een bergdorpje in het Salzburgerland verruild voor de stad Graz, waar ‘zijn’ Romy al langer woont. Een grote switch om van een dorp in de echte bergen naar de ‘Landeshaupstadt’’ van de Steiermark te verhuizen. Zou het kunnen om het hooggebergte achter je te laten en te verhuizen naar een grote stad? Volgens Kevin en Romy: ,ZE-KER!’

Door middel van een aantal gastblogs willen wij een aantal van onze verhalen delen over een prachtig stukje Oostenrijk. En dan hebben we het over mooie wandelingen, fietstochten en bekende plekken in het minder bekende zuiden van Oostenrijk. In Nederland is de stad Graz bijvoorbeeld niet tot nauwelijks bekend, wat toch gek is! Want Graz staat op rang 2 van de grootste steden in Oostenrijk. Wij denken trouwens (en vrezen een beetje…) dat het snel gedaan is met de onbekendheid, aangezien de stad sterk aan het groeien is. Meer en meer mensen vallen voor deze levende, culturele, gezellige, kleurrijke en feestelijke stad. Graz, wordt ook wel de GenussHauptstadt van Österreich genoemd. Een naam die wat ons betreft deze stad heel goed staat!

Terwijl in het noorden van Oostenrijk de meeste skigebieden nog open zijn en de winter pas nét een beetje voorbij gaat, staat in dit zuidelijke deel van Oostenrijk alles in bloei, met temperaturen (ruim) boven de 15 graden, vogels die hun concerten weer voortzetten en de Grazers die hun plekken op de terrassen weer bezetten. Puur genießen dus!

Hoe was onze winter in Graz dan?

Kennen wij in Graz winter? Ja zeker, ook hier valt sneeuw. Maar het blijft meestal wel bij 2 cm, een Nederlands laagje dus. Dit in tegenstelling tot het noorden van Oostenrijk waar natuurlijk veel meer sneeuw valt. Deze winter kregen wij van familie en vrienden regelmatig de vraag: ‘kunnen jullie nog de woning uitkomen?’, ‘ hebben jullie genoeg eten en drinken op voorraad?’, ‘zijn er hulpdiensten die jullie helpen bij deze heftige sneeuwval?’. Waarbij wij vaak moesten uitleggen: ‘wij hebben haast geen sneeuw…en ja we kunnen nog prima op de fiets naar het werk!’. Voor velen was dit onwerkelijk onwerkelijk, want ‘Oostenrijk is toch ingesneeuwd?’. Maar nee, hier in de Toscane van Oostenrijk, zoals Graz ook wel genoemd wordt, genieten wij van de zon, het mooie vulkanische landschap en de heerlijke Steirische wijn.

Binnenkort meer over het zuiden van Steiermark

Wij willen jullie maar al te graag enthousiast maken voor de Steiermark! De prachtige hoofdstad, de bergen (ja die hebben wij ook!), de Weinstraßen, de prachtige fiets- en wandelroutes, Buschenschanken (Huh wat is dat?) en al het moois dat deze provincie nog meer te bieden heeft. Nu nog snel even een paar mooie plaatjes van het voorjaar in de stad Graz. Mooi toch?

Benieuw naar onze volgende belevenissen? Volg dan de komende tijd onze gastblogs hier op Oostenrijk TV.

Liebe Grüße aus Graz, der GenussHauptstad van de Steiermark!

Romy & Kevin


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.