fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Zwemmen in de sneeuw

Live Sneeuwdump Update vanuit Ehrwald

We zijn alweer sinds vrijdag in de Tiroler Zugspitz Arena. De afgelopen dagen prachtige opnames gehad en best geluk gehad met het weer. Maar sinds vandaag DUMPT het weer als een gek. Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Waanzin. Maar wel ontzettend mooi!

Lekker wakker worden hoor deze ochtend!

De hele dag sneeuw

Waar het gisteren middag onverwacht nog totaal open trok, was het vanochtend alweer keihard aan het sneeuwen. Op de auto’s lag er toen al een centimeter of 25 nieuwe sneeuw. En het heeft de hele dag door gesneeuwd. Overal rijden sneeuwschuivers rond, probeert men de eigen parkeerplaats vrij te houden en maken toeristen selfies met de bergen sneeuw in het dorp. Er ligt inmiddels zo veel sneeuw dat het simpel aan de kant schuiven van de sneeuw niet meer genoeg is. In het dorpscentrum rijden vrachtwagens af en aan en die worden gevuld met sneeuw om de sneeuw buiten het dorp weg te brengen. Ongekend.

Na een nachtje sneeuw. Toch weer een mooi pak.
Sneeuw wordt uit de straten met vrachtwagens weg gehaald

De sneeuwduik

Zwemmen in de sneeuw, het moest er eens van komen. Op een veilige plek naast de langlaufloipe namen wij de proef op de som en doken kop voorover de sneeuw in. Nou, het resultaat zie je in de video: je gaat letterlijk kopje onder! Een fantastisch ervaring.

De sneeuwduik... Zie de video!

Uitdaging voor morgen…

Morgen vertrekken wij uit de Tiroler Zugspitz Arena en gaan we door naar Serfaus. Althans, dat is de bedoeling. De Fernpass is sinds vanavond ook vanuit Ehrwald naar Nassereith afgesloten en dat betekent dat een relatief kort ritje morgen wel eens een rit van ruim 400 km kan gaan worden. Ja ja, veel sneeuw is leuk, maar soms niet altijd even praktisch. Maar we klagen niet hoor, we vinden het het mooiste wat er is!

Blijf ons volgen via Facebook en Instagram. We houden jullie van onze belevenissen op de hoogte 🙂

Meer extreme sneeuwbeelden? Check deze uit Hochfilzen of deze of deze.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.