fbpx
Logo
Menu sluiten
Pepijn Hubers
Pepijn Hubers

Wat vind jij de mooiste plek?

Dit zijn de 9 mooiste plekken in Oostenrijk van 2018

Ben je op zoek naar de mooiste plekken in Oostenrijk? Wij zetten er 9 voor je op een rij. En dat hebben we niet zelf bepaald, nee, volgens de Oostenrijkers zelf zijn dit de 9 mooiste plekken van 2018!

Jaarlijkse wedstrijd op ORF

Sinds 5 jaar kunnen kijkers van het Oostenrijkse ORF programma “9 Plätze – 9 Schätze” stemmen op de mooiste plekken in Oostenrijk. Dit jaar waren er weer 27 plekken genomineerd, waarna er vervolgens 9 (één per provincie) worden uitgekozen tot mooiste plek van de provincie.  Komende maand wordt er onder deze 9 plekken gestreden voor de eer van mooiste plek van Oostenrijk in 2018.

Dit zijn de 9 mooiste plekken in Oostenrijk van 2018

Onderhand weten wij wel dat er meer dan 9 schitterende plekken in Oostenrijk zijn, maar dit zijn de 9 genomineerde plekken van 2018:

Burgenland: Freilichtmuseum Ensemble Gerersdorf
Karinthië: Gamskogelhütte
Niederösterreich: Höllental
Oberösterreich: Schiederweiher
Salzburg: Maria Kirchental
Stiermarken: Schüsserlbrunn
Tirol: Hintersteiner See und Walleralm
Vorarlberg: Silbertal
Wenen: Am Himmel

Ben jij hier al geweest? Ik ben zelf eigenlijk alleen in het Silbertal in Vorarlberg geweest, dus nog genoeg plekken om te ontdekken de komende jaren!

Wil je niets missen uit Oostenrijk en meer toffe tips direct in je inbox? Meld je hieronder aan voor ons Inspiratiemagazine!

Dit waren de winnaars van de afgelopen jaren

De afgelopen jaren wonnen de Grüne See in Tragöss (2014), de Formarinsee en de Rote Wand in Vorarlberg (2015), het Tiroler Kaisertal (2016) en de Körbersee in Vorarlberg (2017) de verkiezing. En onze trouwe volgers hebben het afgelopen zomer vast gezien: wij waren dit jaar bij de Seebensee in Ehrwald, dat was de genomineerde plek van 2017 in Tirol! En klein tipje van de sluier: we waren dit jaar ook bij de Formarinsee en de Rote Wand, maar die aflevering komt volgend jaar pas online 😉

Wat is volgens jullie de mooiste plek van Oostenrijk?

En voor wie ‘m gemist heeft, hier nog onze aflevering van de Seebensee in Ehrwald:


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.