fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Vijf bijzondere natuurparken in Oostenrijk #2

Natuurpark Kaunergrat: Absolutes hooggebergte!

In onze serie over de natuurparken in Oostenrijk nemen wij jullie deze week mee langs het natuurpark Kaunergrat. Vele Oostenrijk liefhebbers zullen wellicht het Kaunertal en Pitztal wel kennen, maar wisten jullie ook dat deze dalen samen met Fliess het natuurpark Kaunergrat vormen? Mogelijk niet en daarom nemen wij jullie natuurlijk graag mee door dit prachtige stukje Oostenrijkse natuur.

Natuurpark Kaunergrat: de steenbok voelt zich hier thuis

Het natuurpark Kaunergrat is een uitgestrekt natuurpark van maar liefst 5332 hectare groot gebied, welke voornamelijk een typisch hooggebergte landschap is. Niet zonder reden voelt de steenbok zich dan ook erg thuis in deze regio. Ruim 1000 exemplaren leven er in dit gebied. Bijzonder! Het kan dus best zijn dat je op één van je wandeltochten ineens oog in oog staat met deze prachtige beesten.

Zomer en winter in het natuurpark Kaunergrat

De video die wij jullie vandaag willen laten zien is een prachtig winteritem uit dit gebied. Ongelofelijk mooi wat ons betreft. Hoewel de zomer pas net gaat beginnen roept deze video nu alweer de eerste winterkriebels op. Hebben jullie dat ook? In de winter is het in het Natuurpark Kaunergrat prachtig langlaufen en winterwandelen. Zie jij jezelf hier al genieten van deze prachtige natuur?

De zomer staat vol van de activiteiten: van wandelen, mountainbiken tot actieve klettersteige vind je hier alles. Ook zijn er info- en fotopoints in het natuurpark te vinden en is er rekening gehouden met bezoekers van jong tot oud! Zien hoe mooi de zomer hier is? Check de foto’s onder dit bericht!

Een bijzonder gebouw: het naturparkhaus Kaunergrat

In 2007 werd het naturparkhaus Kaunergrat geopend. Dit is het hoofdgebouw en bezoekerscentrum van het natuurpark Kaunergrat. Met een museum, een restaurant en schitterend panoramaterras is dit naturparkhaus het bezoek meer dan waard. De tentoonstelling “3000m VERTIKAL” is voor jong en oud een waar spektakel waar het natuurpark van dichtbij getoond wordt.

Meer informatie

Voor meer infor kijk je op www.kaunergrat.at. Ons vorige bericht over het Natuurpark Sölktäler gemist? Hier kijk je het terug.


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.