fbpx
Logo
Menu sluiten
Valentijn Hubers
Valentijn Hubers

Vijf bijzondere natuurparken in Oostenrijk #3

Natuurpark Weissensee: een zomerse parel!

De Weissensee in Oostenrijk, wie kent dit meer niet zou je je haast afvragen? Beroemd en geliefd vanwege de uitstekende schaatsmogelijkheden in de winter. Niet voor niets wordt hier jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht gereden. Leuk in de winter dus, maar de zomer? Die brengen wij je vandaag in deel #3 van onze serie ‘Vijf bijzondere natuurparken in Oostenrijk’ graag onder de aandacht. Want niet voor niets mag de omgeving rondom de Weissensee zich een natuurpark noemen.

Natuurpark Weissensee: speelplaats van de natuur

Het natuurpark Weissensee ligt in het zuidwesten van de deelstaat Karinthië op een hoogte van 930 meter. Zo’n 2/3 van de oever is gelukkig nog onbebouwd, waardoor de natuur hier vrij spel heeft.  Dit komt mede omdat er geen wegverbinding is tussen de west- en oostoever. Dankzij het aangename klimaat in deze hoek van Oostenrijk vindt je hier  dan ook een rijke variatie aan flora. De feiten:

  • Oppervlakte: 7.640 ha
  • Natuurpark sinds: 2006
  • Belangrijkste leefgebieden: Stilstaand water, bos / bosrand en natte weilanden en moerassen

 

Activiteiten in en rondom het natuurpark Weissensee

Zomerdag biedt het natuurpark ontzettend veel afwisseling aan activiteiten. Uiteraard zijn er verschillende watersporten mogelijk op het meer (overigens van drinkwaterkwaliteit!), maar ook vissers en duikers zullen hier hun hart op kunnen halen. Hier vis je zo je eigen forel uit het meer en het kristalheldere water van de Weissensee laat het duikershart sneller kloppen. Ook zijn er uitsteken aangelegde fietspaden rondom het meer en kunnen wandelaars genieten van meer dan 200 kilometer aan wandelpaden.

Forellenparadijs

We gaven zojuist al aan dat de Weissensee perfect is om te vissen, en dan vooral op forel. De zeer zuurstofrijke leefomgeving in het meer blijkt ideaal te zijn voor de Seeforel. Deze forellensoort kan tot wel 100cm (!) groot worden… als dat niet smullen wordt 😉

De moeite waard!

Zoals je ziet is de Weissensee dus niet alleen in de winter een bezoek waard. Juist ook de zomer is hier fantastisch en biedt een heel ontspannen vakantiesfeertje. Wil je meer weten over dit natuurpark en de zomermogelijkheden? Meer info vind je hier.

De natuurparken #1 en #2 gemist? Bekijk ze terug:
#1 Natuurpark Sölktäler
#2 Natuurpark Kaunergrat


Gerelateerde artikelen

Wij hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd waarin jij mogelijk ook geïnteresseerd hebt. Klik lekker door of scroll verder voor het volgende artikel, het wordt automatisch voor je ingeladen.